ראש הממשלה אונליין: הכנסת מתכוננת למהפכת האינטרנט ותפתח לכל 120 נבחריה פרופילים אישיים באתר הרשת החברתית פייסבוק. מטרת המהלך: ליצור ערוץ גישה ישיר לנבחרים.
כמה חברי כנסת הקדימו לעשות וכבר הספיקו לפתוח עמוד אישי ברשת החברתית. בין המעודכנים ברשתות החברתיות ח"כ דב חנין, ניצן הורוביץ דני דנון, אחמד טיבי ואחרים. אולם, עיתון ידיעות אחרונות מפרסם הבוקר כי במסיבת עיתונאים אתמול אמר מנכ"ל הכנסת דן לנדאו כי הוחלט ליישם את הדבר באופן רשמי, במהלך בו לכל ח"כ ייפתח פרופיל דרכו יוכל הציבור ליצור עימו קשר.
לנדאו הציג במסיבת העיתונאים את חזון האינטרנט הכללי של המשכן ובפיו כמה חידושים מפתיעים. על פי התכנית, ישודרג אתר הכנסת הנוכחי ויהפוך לפורטל אינטראקטיבי מתקדם ומשוכלל שיבוסס על המודל של האתר של הפרלמנט הבריטי ושל הבונדסטאג הגרמני. הפורטל המתוכנן יפעל כאתר חדשות ויכלול דיווחים מתוך דיוני המליאה והוועדות השונות שמתנהלות בכנסת.
ח"כ מוזס: לא יודע למה צריך את זה
הרעיון לפתוח חשבונות פייסבוק לח"כים הגיעו מתוך הרצון ליצור ערוץ גישה ישיר של הציבור אל הנבחרים. אך מאחר והפורטל הוא אתר ממלכתי ולא מתאים לטוקבקים של גולשים, החליטו בכנסת לפתוח את החשבונות ברשת החברתית ולאפשר לציבור לפנות ישירות לכל ח"כ. "צריך לאפשר לעם לומר את דברו אבל גם צריך רף גבוה, כלומר לא לרדת אל העם במובן השלילי", הסביר לנדאו.
לצד הח"כים שמעודדים את הגישה הלא-פורמאלית לבוחרים, יש כמה שמפגינים גישה שמרנית במיוחד ומתנגדים לרעיון החדשני. ח"כ אליעזר מנחם מוזס, יו"ר סיעת יהדות התורה, תמה על הרעיון המוזר לטעמו של מנכ"ל הכנסת ושאל: "ווס איז דוס ("מה זה" ביידיש)?, אני לא מבין בזה, אני לא יודע למה צריך את זה ואני לא יודע מה רוצים ממני בדברים האלו". ואנחנו מציעים לח"כ מוזס לאמץ את הגישה לפיה "אף פעם לא מאוחר מדי ללמוד".