איך מפרסמים פסטיבל שעוסק בתרבות דיגיטלית? מבקשים מהגולשים שיכינו תשדירים משלהם לכבוד האירוע. הגיוני, לא?!
פסטיבל פרינט סקרין לתרבות דיגיטלית יתקיים בסינמטק חולון בתאריכים 12-14 ביוני. הפסטיבל, שמעוניין לבחון את ההשפעות של התרבות הדיגיטלית על חיינו, לא יכל להגיע בתקופה טובה יותר - אחרי ששנים סבלה התרבות הדיגיטלית לתדמית גיקית מידי, היום קשה להתווכח על ההשפעה שיש לה על הרחוב, כולל במחאה החברתית. לכן יהיה מעניין לראות בהקרנת בכורה קטעים מתוך סרטו התעודי של אחד ממובילי המחאה החברתית, רגב קונטרס. בסרט, Friends, שקטעים ממנו יוצגו לראשונה בפסטיבל, קונטרס צולל אל תוך הרשת החברתית הגדולה בעולם ובוחן את ההשפעות שלה על החיים שלנו, מ-2009 ועד צעדת המיליון.
בנוסף תוכלו למצוא פאנל בנושא "מראה שחורה", המיני סידרה המרתקת של צ'ארלי ברוקר שסיפקה סיפורי אימה אודות הקשר שבין האדם למכונה החדשה. אחרי הקרנת פרקים מהסדרה יתקיים דיון עם סער סקלי (האח הגדול) ושלי חן, משוררת ועיתונאית. בערב plug and play ידונו בהתפתחותם של רובוטים חברתיים וסרטים עתידניים המופעלים בעזרת מוחם של צופים. באירוע "אתה ואני משנים את העולם" אנשי מוסיקה כמו איל רוב, גלעד כהנא ויואב קוטנר ידונו כיצד המוסיקה משתנה בעידן הדיגיטלי.
הפסטיבל יסתיים בהקרנה מיוחדת של הסרט "מבצע סבתא" בשיתוף השחקנים מהסרט. הקהל יוכל לצייץ בזמן הסרט וכל הציוצים יוקרנו על הקיר בזמן ההקרנה, כך שהקהל והשחקנים יוכלו להגיב בזמן אמת אחד לשני ולסרט.
ליאור זלמנסון, יוזם ועורך האירוע: "יוצרים רבים בוחרים להתייחס בשנים האחרונות לתרבות דיגיטלית ביצירתם והפסטיבל אוצר את הסרטים הרלוונטיים מפסטיבלי הקולנוע הגדולים והחשובים בעולם. בפסטיבל אנו בוחנים את השינויים באופן היצירה, השיתוף, ההפצה והצריכה של סרטים ושל עבודות אודיו-ויזואליות בעידן הרשת. אנו בוחרים סרטים הבוחנים סוגיות של מערכות יחסים בין אנשים לטכנולוגיה בעולם מהיר, מקושר ומתוקשב".
לכבוד הפסטיבל, התבקשו יוצרים שונים ליצור הזמנה מיוחדת משלהם לאירוע. התוצאות, כפי שניתן לראות בסרטונים, מעט הזויות:
>> פיתוח ישראלי חדש יאפשר לכם לראות טלוויזיה באייפון ובאייפד