האם בעתיד נשלם יותר רק בגלל שאנחנו אוהבים לגלוש ברשתות חברתיות? לפי תחזית של אתר בריטי להשוואת מחירי חברות ביטוח, בשנים הקרובות יאלצו משתמשים כבדים במיוחד ברשתות חברתיות לשלם פרמיות גבוהות בעשרה אחוזים עבור פוליסות ביטוח.
מדוע? בגלל תופעה חדשה של פורצי דירות שעוקבים אחר סטטוסים של משתמשים בפייסבוק או טוויטר, וכך לומדים מתי בדיוק הם לא נמצאים בביתם, אלא "יוצאים לקניות" או "בחופשה של שבוע". המצב עשוי להחמיר במקרה של רשתות חברתיות מבוססות מיקום, כמו FourSquare או גוגל באזז, בהן המשתמש לא מעדכן רק את הסטטוס, אלא גם את המיקום המדויק בו הוא נמצא. עם מידע יקר ערך כזה בידי הגנבים, הם עשויים לדעת מתי ביתנו עומד שומם וניתן לרוקן אותו בנוחות וללא חשש.
האתר PleaseRobMe.com ("בבקשה תשדוד אותי") כבר מרכז את מיקומם של המשתמשים ברשתות החברתיות ומודיע לעולם כולו מתי הם לא נמצאים בבית; המטרה המוצהרת היא להגביר את המודעות לסכנות שעלולות להיות כרוכות עם שימוש בלתי אחראי בעדכוני סטטוס. כעת מסתבר, כאמור, שגם חברות הביטוח מתחילות לגלות דאגה מהעניין, ואולי אף עשויות לנצל זאת כדי לגבות מחירים גבוהים יותר.
בסוף השנה שעברה פורסם ב"ישראל היום" כי בתיהם של אזרחים נפרצו לאחר שעדכנו בפייסבוק שהם שוהים מחוץ לביתם, למשל בחתונה או חופשה. כאשר פנו לחברת הביטוח, הם זכו לכתף קרירה. הטענה היא שאם השארתם הודעה מסוג זה בפייסבוק היא תיחשב כאי-נקיטת צעד למנוע פריצה – מה שעלול לשלול מכם את דמי הביטוח.
למרות שתמיד נכון לשמור על זהירות ברשתות החברתיות – במיוחד כאשר אתם מבשרים קבל עם ועדה על מיקומכם הנוכחי – צריך לקחת בעירבון מוגבל תחזיות אימה מסוג זה. גנבים יכולים לדעת שאנחנו לא בבית גם בדרכים נוספות. האם חברות הביטוח יגבו תוספת מחיר גם ממי שמשאיר הודעה במשיבון שהוא לא בביתו? ומה לגבי בית שבו האורות כבויים במשך מספר ימים? בקיצור, נכון שהשודדים הופכים להיות מתוחכמים יותר וצריך להיות זהירים – אך לא בטוח שצריך להתחיל לפחד מגנבים שאורבים לסטטוס או מחברות ביטוח שמפקיעות מחירים.
>> פייסבוק גם יכול לגרום לכם לאבד את מקום העבודה שלכם