הצנזורה האירנית נוקטת בצעדים תוקפניים נגד החשיפה של תושבי הרפובליקה האיסלמית לעולם המערבי: אירן מתכננת להתנתק מהרשת העולמית וליצור רשת אינטרנט לאומית.
כך, על פי הפרסום ב"וול סטריט ג'ורנל", המשטר האירני ישלוט במידע שמגיע לאזרחים, וגם מה שהם עצמם מעלים לרשת.
כבר עכשיו, בדומה לסין, אירן מפעילה צנזורה כבדה על התקשורת שמגיעה לתושבים. המשטר השיעי טוען שהצעד נועד לחזק את הכלכלה האירנית וחיזוקם של הערכים המוסלמים במדינה.
האחראים על "שמירת הערכים" בטהרן, רואים את המהומות בעולם הערבי ומקדימים צנזורה למכה. רזה בארי אסאל, ראש משרד התקשורת במדינה, אמר לסוכנות הידיעות האירנית שבחודשים בקרובים 60% מהבתים ומהעסקים באירן יחוברו לרשת החדשה ובשנתיים הקרובות המדינה כולה תתחבר לרשת שנקראת "הלאל".
משרד התקשורת באירן כבר יוצר מייל, מנוע חיפוש ואתר לשיתוף קבצים - למאמינים בלבד
האייתוללה עלי חמנאי אמר באחד הנאומים האחרונים שלו שהוא ואנשיו עושים כל מה שניתן כדי לבלום את ההשפעה שמגיעה מהמערב בעזרת התקשרות. הוא כינה זאת אז, "מלחמה קרה".
בסוף השבוע, דיווחה סוכנות ידיעות באירן כי משרדי הממשלה מוציאים עכשיו מהמחשבים שלהם את התוכנות שנוצרות על ידי חברות כמו מייקרוסופט. באירן מתכננים ליצור תוכנות מקבילות כמו מנוע חיפוש איראני, ואתר דואר אלקטרוני בשם ymail, אתר שיתוף קבצים שמרני ואפילו גרסה פרסית לוויקיפדיה.
על פי מכון מחקר בינלאומי לתקשורת, 11 מכל 100 אירנים מחוברים היום לאינטרנט, יחס מאוד גבוה ביחס לשאר מדינות המזרח התיכון. ה"חיבוריות" הגבוהה של האירנים לאינטרנט סייעה לתקשורת העולמית להביא שידורים חיים ומידע שוטף במהלך ההפגנות לאחר בחירות 2009 במדינה.