ענקית החיפוש גוגל מודה שהיא אספה ססמאות של מחשבים אישיים והודעות דואר אלקטרוני של תושבי בריטניה. את הנתונים היא אספה מרשתות אלחוטיות שנקרו בדרכן של מכוניות המתעדות רחובות עבור שירות "סטריט ויו" של החברה. "אנו רוצים למחוק את המידע הזה מהר ככל הניתן, ואני רוצה להתנצל מראש על העובדה שאספנו את המידע הזה מלכתחילה", אמר אלן יוסטס, סמנכ"ל הנדסה ופיתוח בגוגל, לעיתון ה-Sunday Telegraph.
הנתונים עבור השירות של גוגל החלו להיאסף בשנת 2008 על ידי מכוניות המצוידות בציוד צילום פנורמי, ומצלמות את הרחובות במדינות כמו ארה"ב, אנגליה, גרמניה ועוד. הבעיה היא שהמערכות הקיימות במכוניות הללו כוללות, מלבד ציוד צילום, גם מערכות לאיסוף מידע אלקטרוני מכל הסוגים ובמהלך הנסיעה של המכונית בכבישים הנמצאים בתוך שכונות, כל נתון שעובר דרכם מתועד. הנתונים כוללים דפי אינטרנט, סיסמאות ומידע פרטי של אנשים פרטיים שבמקרה המכונית של גוגל עברה ליד הבית שלהם.
ההשערה היא כי נאספו נתונים רק מרשתות אלחוטיות לא מוצפנות, אבל סיימון דייויס, מומחה לנושאי פרטיות מידע, טוען שאף על פי כן זו עדיין שערוריה: "זה לחלוטין עונה להגדרה של סקנדל, שהתקשורת של הרבה מאד אנשים יורטה על-ידי גוגל".
שירות "סטריט וויו", למי שלא יודע, מאפשר לגולשים לצפות בתמונות של הרחובות אותם מצלמות המכוניות של גוגל. התמונות הללו משמשות אחר כך בתוכנות ניווט למיניהן, מידע הכרחי בימינו, בכך אין ספק. אבל נשאלת השאלה האם אנחנו באמת צריכים להקריב את הפרטיות שלנו בשביל הנוחות של הכלל, והאם גוגל בכלל רשאית לצלם את הבית שלנו. ואם לא, מי בדיוק אמור למנוע ממנה לעשות כן? בהעדר תשובות מצד גורמים רשמיים בנושא, אנחנו כנראה נאלץ להסתפק בהתנצלות של גוגל.