בשנת 1981, טקס החתונה של הנסיך צ'ארלס והנסיכה דיאנה היה אחד האירועים הנצפים ביותר עם כ- 750 מיליון צופים מ-74 מדינות ברחבי העולם. כל אלה צפו בשניים מחליפים טבעות בטלוויזיה, היום המצב קצת שונה.
אמנם החתונה המלכותית של הנסיך וויליאם וקייט מידלטון תשודר במגוון ערוצי טלוויזיה, אך פרשנים ברשת סבורים כי מרבית הצופים יצפו בחתונה דווקא דרך האינטרנט, אם זה בערוץ הרשמי של החתונה ביוטיוב או בשידורי האינטרנט של הערוצים השונים. מה שבטוח שהאינטרנט הולך להיות עמוס.
על פי התחזיות בחתונה המלכותית של וויליאם וקייט יצפו לא פחות מ-2 מיליארד צופים ברחבי העולם. הטקס יתחיל בשעה 9:00 לפי שעון בריטניה (12:00 שעון ישראל) ויימשך מספר שעות, דבר שעלול "לפזר" את הצופים בזמני הצפייה ולהקל על הרשת. גם הבדלי השעות בין המדינות יכולים לעזור, עם זאת אנשים שהפסידו חלק מהשידור בשל הבדלי השעות, עלולים להשלים פערים בצפייה בשידורים החוזרים, במקביל לצפייה בלייב. כך שאם לוקחים את הכל בחשבון, העניין עדיין מהווה סכנה לרשת.
יש לזכור כי יום החתונה נופל על יום שישי, יום עבודה רגיל ברוב המדינות, כך אין ספק כי רבים יצפו בחתונה במחשבים במקומות העבודה.
אנדריו רובין, מנכ"ל חברת סימטק, המספקת פתרונות אופטימיזציה לרשת אומר כי במקומות העבודה, בדרך כלל מעטים האנשים שמנצלים לרעה את הרשת ומכבידים עליה על ידי צפייה בשידורים חיים, אך כיון שהחתונה המלכותית היא אירוע היסטורי, עובדים רבים יחליטו לצפות בו ברשת במקביל לעבודתם.
הדוגמה הקרובה ביותר למה שיכול לקרות לאינטרנט בזמן החתונה המלכותית היא טקס ההשבעה של ברק אובמה ב-2009, שהיה אחד האירועים הגדולים והחשובים בהיסטוריה. אז דווח כי האירוע יצר "פקקי תנועה רציניים" ברשת, האט ואף הפיל אתרים שונים, ביניהם גם אתרים ממשלתיים.
גם בטוויטר מתכוננים לחתונה. ביז סטון, אחד המייסדים של האתר, פרסם את תמונתו שבה הוא נראה מוסיף שרת מיוחד בשם "Wills & Kate" עבור מבול הציוצים שיגיע בזמן השידורים החיים של החתונה המלכותית. שימו לב שיש עוד ארבעה שרתים, שלושה מתוכם מוקדשים לג'סטין ביבר והרביעי לליידי גאגא.