בצל גלי הפיטורים המתמשכים, אשר פוקדים את הענפים השונים והסקטור הטכנולוגי בפרט, יש יזמים שמקבלים מכך השראה, ומנסים למצוא את הדרך האפקטיבית 'לעשות לימונדה מלימונים'. כך, תוכנה חינמית חדשה הקרויה Layoff Tracker מציעה לגולשים אפשרות לעקוב בזמן אמת אחר מספר העובדים שמפוטרים בחברות השונות, ועל האופן שבו התבצעו הפיטורים הללו.
"התוכנה עוצבה על מנת לאפשר מעקב קל אחר גלי הפיטורים המאסיביים, שהולכים ומחריפים כבר 14 חודשים", אמר בארי עבדול, יזם התוכנה. "זה צפוי לעורר עוד שיחות מקוונות, שיסייעו לעובדים המפוטרים לחזור ולעמוד שוב על הרגליים".
היוזמה לא נובעת מאינטרס אוביקטיבי לחלוטין - עבדול מצפה להגדיל את הטראפיק של האתר Telonu, אותו הקים לפני כחודשיים, שמאפשר לגולשים להתלונן, להאדיר או לדרג את המעסיקים שלהם.
אתר אחר, Glassdoor פונה אף הוא לאותו קהל יעד, מציע מידע הנוגע למשכורות ולמעסיקים.
"זה סביר לאפשר לגולשים לקרוא על מקומות עבודה בהם הם עשויים לעבוד בעתיד, למשך 40 שעות בשבוע", אומר עבדול. לדבריו, דיווח על האופן שבו עובדים מפוטרים יכול לומר הרבה על המעסיקים, והוא מקווה שהתוכנה תסייע לעובדים לקבל את המידע המבוקש.
זהו שיקוף של המצב", סבור עבדול, שבעברו עבד בחברת האבטחה מק'אפי ובפרוקטר אנד גמבל, ואף נאלץ לפטר עובדים בעצמו. "יש תהליך ריפוי כאשר אנשים מתחילים להפנים כי כל הפיטורים הללו לא נוגעים להם אלא קשורים למשהו לא טוב שאפיין את עסקי החברות בהן עבדו".
התוכנה Layoff Tracker רצה על גבי וידג'ט, יישומי רשת קטנים שמורצים על גפי הדפדפן או באופן עצמאי ממנו. כך, התוכנה מאפשרת לבעלי אתרים להשתיל אותה באתר שלהם או להתקין אותה על גבי שולחן העבודה של המחשב האישי. המידע שמתקבל בווידג'ט ניזון מידיעות חדשותיות שמציפות את הרשת, לצד הודעות שמשחררות החברות שמפטרות, והוא הושק שלשום (ב') לאחר שרץ במשך כשבועיים בגרסת בטא סגורה.