דיבורית סלולרי (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
הדיבורית מונעת קרינה ומשחררת לנו את הידיים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אנשים שמרבים לדבר בסלולרי יודעים עד כמה זה מעייף ומגביל להחזיק את המכשיר ליד האוזן למשך זמן רב. זאת עוד לפני שמזכירים את סכנות הקרינה שייתכן והסמארטפון פולט. בנוסף החום של המכשיר והדביקות של מסכי המגע הופכים את כל החוויה להרבה פחות נעימה.

הפיתרון הידוע לכל הבעיות הנל היא דיבורית בלות'וס לאוזן שמאפשרת לבצע מגוון פעולות במקביל לשיחה, להתרחק מהמכשיר בשל הקרינה או סתם להראות עסוקים. הדיבוריות של היום הן לא מה שהכרנו בעבר והן מציעות נוחות מירבית, עיצוב, איכות שיחה, זמן סוללה ועוד. בדקנו את חמש הדיבוריות המובילות היום בשוק - מהזולה ביותר ועד ליקרה מכולן:

אין תמונה
חמש הדיבוריות שבדקנו - מהזולה ועד ליקרה ביותר

למתחילים - Motorola HK 200

הדיבורית HK200 של מוטורולה היא מאותן דיבוריות שאנחנו מוצאים בדוכנים בסופרמרקטים ליד הקופאית. העיצוב סטנדרטי, האיכות סבירה והנוחות על האוזן לא מהטובות, אבל המחיר נמוך. זמן הסוללה הוא מהחזקים שנתקלנו (10 שעות דיבור) וגם היא קלת משקל ופעלה לנו לא רע.

הסיליקון על האוזנייה לא רך מספיק לטעמנו ולכן היא מורגשת כאשר היא באוזן, גם הקשת הפלסטיק פשוטה ובסיסית ולא ניתנת להחלפה לגדלים או סוגים שונים.

אין תמונה
מסוג הדיבוריות שאנחנו מוצאים בסופרמרקטים ליד הקופאית. Motorola HK 200

הכפתור מקדימה לניתוק ולמענה לשיחה ממוקם בקצה האוזנייה, מעט רחוק יש לציין שהמקום הטבעי שאנו ניגשים ללחוץ הוא במרכז האוזנייה. יש לה כפתור הזזה לכיבוי והדלקה ידנית וכפתור נוסף בודד לקביעת עוצמת השמע להכי חזק והכי חלש, ומרוב שהוא קטן קשה ללחוץ עליו. מפתיע שבמחיר שלה היא גם מדברת, אם כי לא מעבר לעוצמת השמע. היא נטענת בחיבור MicroUSB ומגיעה עם מטען המצורף לערכה.

אהבנו: מחיר זול כמו בסופר, זמן סוללה, קטנת מידות וקלת משקל.

לא אהבנו: מבנה הכפתורים, חוסר בשליטה מלאה בעוצמת השמע, נוחות סבירה.

מחיר: 99 שקלים.

שורה תחתונה: למשתמש המתחיל.

 הממוצעת - Plantronix M100

אין תמונה
לא טובה ולא גרועה - ממוצעת. Plantronix M100

השאלה שאנחנו שואלים את עצמנו כשאנחנו רוכשים דיבורית היא כמה להשקיע. האם לרכוש אחת יקרה וטובה או אחת זולה? כמובן שישנם שיקולים נוספים שמתלווים להתלבטות כמו לדוגמה אם אנחנו מרבים לאבד את הדיבורית הקטנה, עוצמת השמע, צורת הדיבורית ועוד. ואם רוצים את כל התכונות אבל מבלי לשלם יותר מידי  הולכים על האמצע, ואמצע זו ה-Plantronix M100.

יש לה לוק של אוזנייה קלאסית, סוללה סטנדרטית (6 שעות) ואיכות שיחה טובה. היא נוחה להפליא, כוללת קשת פלסטיק ומספר גומיות המגיעות בערכה. כפתור הדלקה מרכזי (כפתור הזזה) שבהדלקתו תדבר הגברת ותאמר לנו כמה זמן סוללה (בשעות) נותר עד לטעינה הבאה. כפתור במרכז הדיבורית יענה או ינתק את השיחה וכפתור בדופן העליונה יקבע את עוצמת השמע בלחיצה בודדת. איכות הסאונד טובה, הקליטה מצוינת אך אין לה מסנן רעשים, דבר שהצד השני ירגיש בסביבה רועשת. היא ארוכה ואובלית מידי, היצרנים יכלו לעשות אותה יותר קצרה לטעמנו והנורית המתחבאת בחלקה הפנימי לא מסייעת לנו יותר מידי.

אהבנו: איכות סאונד, קלת משקל (9 גרם), מדברת, מחיר.

לא אהבנו: עיצוב ארוך, כפתור שמע בודד.

מחיר: 220 ש"ח.

השורה התחתונה: למי שמחפש דיבורית ממוצעת וטובה.

המוזיקלית - Jabra Clipper

אין תמונה
לאנשים שמשתמשים בנייד כדי להאזין למוזיקה. Jabra Clipper

אם האוזנייה אינה משמשת אתכם רק לדיבור ואתם משתמשים בנייד גם להאזנה למוזיקה, ה-Jabra Connect היא בשבילכם. האוזנייה משלבת את שני העולמות על ידי שימוש באוזניות סטריאופוניות המתחברות אליה כך למעשה זו אינה אוזניית Bluetooth רגילה שיושבת על האוזן, אלא מכשיר קטן דמוי קליפס (כשמו) אותו שמים על החולצה ואליו מחוברות אוזניות סטראופוניות. לבחירה, ניתן להחליף את זוג האוזניות באוזנייה בודדת המגיעה בערכה, אך גם ניתן להישאר עם אלה הסטראופוניות שכן הן מגיעות עם מספר אטמי סיליקון בגדלים שונים, זאת להבדיל מהאוזנייה הבודדת.

לשליטה בנגן המוזיקה יש שני כפתורים שבלחיצה ארוכה יעבירו לשיר הקודם/הבא ובלחיצה קצרה ישלטו בעוצמת השמע. במרכז כפתור לניתוק/מענה לשיחה, ולחיצה ארוכה על אותו הכפתור תפעיל ותכבה את הדיבורית. הקליפס נתפס בחולצה, ובעיקר מיועד לחולצת כפתור או חולצה עם כיס, כי אחרת לא נוכל לתפוס את הדיבורית בחלק התחתון שכן החוט קצר מידי או בצווארון של החולצה כי זה יפריע למשתמש. אם נרצה להתרחק מהטלפון כאשר נדבר, נוכל להתרחק עד לכ-7 מטרים ובעת האזנה למוזיקה לא נוכל לעבור מרחק גבוה מ-5 מטרים בגלל שהמוזיקה נקטעת או שפשוט נשמעת עם הפרעות רבות. 

האיכות סאונד הייתה טובה, גם האיטום לרעשים מסביב היה מצוין, אך מכיוון שהיא אטומה, כל תזוזה של החוט הורגש היטב באוזן. אין באס חזק אך העוצמה טובה אם כי לא מחרישת אוזניים. יתרון משמעותי לחובבי המוזיקה היא להחליף את האוזניות הסטראופוניות באוזניות החביבות עליהם שכן הדיבורית מכילה חיבור 3.5 מ”מ סטנדרטי המתאים לכל האוזניות, אך יש לזכור כי המיקרופון ממוקם בקליפס עצמו כך שצריך להצמיד אותו קרוב לחזה אם נרצה לדבר. הטענה בחיבור MicroUSB תספק עד 6 שעות דיבור/האזנה למוזיקה ומגיע יחד עם מטען מצורף.

אהבנו: עיצוב, איכות, סאונד סטראופוני.

לא אהבנו: מצריך חולצה מותאמת, מרחק קצר מהמכשיר.

מחיר: 260 שקלים.

שורה תחתונה: לחובבי המוזיקה בנייד.

להרגיש מנהל - Nokia BH-218

אין תמונה
זמן הסוללה שלה מכובד למדי ועומד על 8 שעות דיבור או 150 שעות המתנה. Nokia BH-218

בדומה ל-Jabra Cliper, הנוקיה BH-218 מציעה חיבור הדיבורית בקליפס קטן לחולצה וממנה משתרכת האוזנייה בכבל קצר. בהתאם לתצורה, היא דורשת חולצת כפתורים, כי אין אפשרות אחרת. גם אם ננסה (וניסינו) לתפוס את הקליפס לצד הכפתור הבודד בחולצת הפולו, עדיין האוזנייה עם החוט שלה יתנדנד על בטננו כך שהצורה הנכונה ביותר היא לתפוס אותה באחת מהשלבים של חולצה מכופתרת ולהכניס את האוזניה מבעד לאחד הכפתורים.

יש לה כפתור בודד שאיתו נענה או ננתק את השיחה. לא ניתן לשנות את עוצמת השמע אך בנוקיה אומרים כי היא מסוגלת לשנות לבד את העוצמה ואכן לא הרגשנו שיש צורך להגביר או להחליש את העוצמה. המיקרופון ממוקם על חוט האוזנייה יחד עם כפתור השתקה, דבר שימושי אך קרה לנו לא אחת שלא שמעו אותנו מהצד השני עד שהבנו שהכפתור נלחץ, וזה התרחש 3 פעמים במהלך היום. בסיום השימוש את האוזנייה ניתן לחבר לקליפס, דבר נוח שגם מכבה את הדיבורית ושם גם ממוקמת נורית הלד הגדולה שמהבהבת בהתאם למצב החיבור. האוזנייה מגיעה עם 3 סוגי גומיות וניתן להחליף בהתאם לגודל הרצוי. זמן הסוללה שלה מכובד למדי ועומד על 8 שעות דיבור או 150 שעות המתנה, אך ההטענה מתבצעת עדיין בחיבור הדק של נוקיה ולא בחיבור הסטנדרטי כל כל, ה-microUSB.

אהבנו: נוחת שימוש, זמן סוללה, איכות סאונד.

לא אהבנו: שוב עניין החולצה (מכופתרת) חוזר על עצמו, כפתור השתקה בעייתי, חיבור הטענה.

מחיר: 300 ש"ח.

בשורה התחתונה:  רק למכופתרים.

למשתמש העסקי - Motorola  H17

 
אין תמונה
אחרי שהתרחקנו מהמכשיר כ-8 מטרים ועדיין שמעו מצוין ולא נשמעו הפרעות כלשהן. Motorola H17

מוטורלה היא היצרנית הגדולה ביותר למכשירי הפליפ, וככזו היא לא מקפידה ליישם את הפליפ גם במגוון האוזניות שלה מאז ועד היום. גם ה-H17 היא כזו, אבל מהזן היוקרתי. תחילה זו האריזה, המגיעה במסגרת אלומיניום ומראה יוקרתי מידי שגורם לנו לתהות מהו מחיר האריזה מעלותו של המוצר. כמו האריזה, האוזנייה נראית עסקית לא פחות, והפליפ שמכבה ומפעיל אותה חוסך את כפתור ההדלקה או הידיעה האם היא אכן עובדת. איכות הסאונד הייתה טובה מאוד, גם כאשר נהגנו במכונית כשגשם זלעפות בחוץ הצד השני לא הרגיש בכך וזאת בזכות המיקרופון הכפול שמסנן רעשים. גם כאשר התרחקנו מהמכשיר (כ-8 מטרים) שמעו מצוין ולא נשמעו הפרעות כלשהן.

H-17 נוחה להפליא על האוזן ובקושי מורגשת. הקשת נעימה, אינה לוחצת ומאפשרת לסובב אותה גם למעלה למטה וגם לצדדים. משקלה 9 גרם בלבד והיא גם מרבה להתריע כאשר הסוללה נמוכה. בכל הדלקה היא מודיעה גם כמה זמן סוללה נותר, אם כי היינו מצפים כי היא תאמר את הזמן בשעות ולא את מצב הסוללה (חזק, בינוני וחלש). הכפתור המרכזי למענה או ניתוק שיחה ממוקם בחלקה הקדמי וכפתור שליטה בעוצמת השמע ממוקם בדופן העליונה, כאשר עליו גם קיימת נורית חיווי מזערית. האוזנייה מגיעה עם זוג קשתות וזוג גומיות נוסף כך שניתן להתאים לנוחות מירבית וכן מטען קיר לחיבור ה-microUSB.

אהבנו: עיצוב, נוחות ומשקל.

לא אהבנו: יקרה, נורית חיווי קטנה, זמן סוללה סביר .

מחיר: 330 ש"ח.

בשורה התחתונה: למי שמחפש יוקרה.

>> לכתבה באתר TGspot