לא יכולה להפסיק לכתוב סטטוסים ולעשות לייקים? מחקר חדש של אוניברסיטת חיפה מראה שיש לך סיכוי מוגבר לפתח הפרעות אכילה כמו דחף לרזון, נטייה לבולימיה, דימוי גוף שלילי, עשיית דיאטות ועוד.
המחקר בדק 248 נערות יהודיות וחילוניות בגילאי 12-19, ומצא שלזמן אותו מעבירות הנערות כשהן גולשות בפייסבוק יש את הקשר הישיר למספר הרב ביותר של הפרעות באכילה לפי שאלון מיוחד שמילאו הנערות.
כך שככל שהשימוש בפייסבוק עולה, כך עולות הרמות של בולימיה, דחף לרזון, אי שביעות רצון מהגוף, עמדה שלילית יותר של דימוי הגוף, עמדות שליליות יותר כלפי אכילה ורצון רב יותר להיות בדיאטה. גם החשיפה לתכני אופנה ולתכני מוסיקה ברשת הראו דפוס דומה, אולם רק לחלק מהמאפיינים של הפרעות באכילה שנמצאו בחשיפה לפייסבוק.
עוד לפי המחקר, ככל שההורים היו מעורבים יותר בהרגלי השימוש במדיה של הנערות, ידעו במה הן צופות, גולשות או קוראות, צפו, גלשו או קראו איתן וניהלו עמן שיח על התכנים, הייתה תחושת העצמה גבוהה יותר ואיתה גם פחות הפרעות אכילה.
"הפוטנציאל הגלום בחיזוק תחושת ההעצמה של נערות כאמצעי לחיזוק דימוי הגוף וההכרה כי לסגנון ההורות יש השפעה על תחושת ההעצמה של בנותיהן הם בעלי השלכות חשובות לתחום המחקר והיישום הלכה למעשה של מניעת הפרעות אכילה בקרב מתבגרות, בעיקר בנוגע לפוטנציאל ההורים למנוע התנהגויות מסכנות ככלל והתנהגויות אכילה בפרט", ציינו החוקרות פרופ' יעל לצר, פרופ' רות כץ וזוהר ספיבק.