טאבלט זול ב-100 דולר, האם זה כדאי? היצע הטאבלטים הגדול לא מסתיים רק באייפד והסמסונג גלקסי טאב ויש עוד עשרות חברות המייצרות מחשבי לוח, לרוב מבוססי אנדרואיד. אם עד לאחרונה מחיר טאבלט ממוצע עמד על 450 דולרים, היום ניתן למצוא גם ב-200 דולרים ופחות מכך, ולא, אנחנו לא מדברים על יצרניות עלומות שם וניתן למצוא את הטאבלטים של Acer, Amazon, Barns & Nobel ואחרות.
השלב הבא בתג המחיר הנמוך הם טאבלטים סביב 100 דולרים, שכיום מככבות בו יצרניות סיניות שונות המוכרות את המחשבים שלהן באתרי DealExtreme ודומיו. שם גם ניתן למצוא את הטאבלטים של Ainol, החברה הסינית שמייצרת טאבלטים מזה תקופה לא קצרה, ועלתה לכותרות כאשר הציגה את הטאבלט הראשון מבוסס מערכת האנדרואיד Ice Cream Sandwich 4.0 במחיר של 99 דולרים בלבד. הטאבלט לא מבטיח ביצועים יוצאי דופן, או מסך סופר איכותי, אך כן גודל של 7 אינץ', מעבד 1Ghz, יכולת ניגון HD ושאר הירקות במחיר זול מאוד. בדקנו.
הכל שאלה של מחיר
טאבלט ה-Novo 7 מתאפיין קודם כל במחיר זול, ואת זה צריך לזכור לכל אורך השימוש בו. הוא לא נראה סקסי כמו האייפד או דק כמו הגלקסי טאב, אך איכות הבנייה שלו טובה יחסית ואפילו מפתיעה והוא נראה כמו מכשיר GPS גדול.
מסביב למסך מסגרת עבה יחסית כשגם עוביו של המכשיר עצמו לא קטן ועומד על 1.2 ס”מ וצבעו הבסיסי שחור (יש גם בלבן). כל החיבורים שלו מרוכזים בדופן השמאלי, וביניהם נמצא את חריץ ה-microSD, יציאת אוזניות, חיבור miniUSB (לא ברור מדוע לא microUSB) וכפתור Reset למקרה שהטאבלט לא מגיב.
מבחינת הכפתורים, באותו המקום יש כפתור לשליטה בעוצמת השמע ובחלק העליון כפתור כיבוי והדלקה, כפתור החזרה והתפריטים. בדגם ה-Novo 7 Basic (שלנו ה-Paladin) יש גם יציאת HDMI וזוג מצלמות (2 מגה פיקסל אחורית ו-VGA קדמית).
קומפקטי וקטן
המסך לפי הצהרת היצרן הוא בגודל 7 אינצ', וגם גודלו הפיזי קטן למדי. הנובו 7 הוא נייד מאוד ואינו תופס יותר מידי מקום אך משום מה הוא היה נראה לנו קטן מידי. ואכן, מדידה פשוטה בסרגל מראה שהמסך הוא למעשה 6.8 אינצ'. בעצם, המסך זו אחת החולשות של הטאבלט המגיע ברזולוציה סבירה של 800×480, אבל גם התמונה נראית לנו מעט מתוחה לצדדים, לא משהו שמורגש יותר מידי. זהו מסך מגע מסוג Capacitive שאיכותו יחסית טובה, זאת אם מסתכלים בצורה ישירה. אם ננסה להסתכל במסך מזווית נגלה כי התמונה מחסירה פרטים ונעלמת.
הטאבלט מגיב טוב יחסית בהשוואה למעבד הקיים בו, שזו אגב עוד אחד מהשינויים שהוא מביא לשוק. זהו מעבד מבית MIPS בארכיטקטורת RISC Xburst, השונה מזו של ARM אך מספק ביצועים לא רעים בכלל למהירות של 1GHz יחד עם 512MB RAM. התגובתיות של המערכת טובה, אם כי הגרפיקה לא נעה באופן חלק כמו מעבר בין חלונות, פתיחת אתרי אינטרנט עמוסים והצגת אנימציות.
מבחינת מקום אחסון לא הייתה לנו בעיה, שכן הוא מגיע עם 8GB לאחסון חיצוני ועוד 1GB לאחסון פנימי זאת בנוסף לחריץ microSD.
מחסור ניכר באפליקציות בסיסיות
מערכת האנדרואיד 4.0 על גבי הטאבלט אינה שונה כמעט מגרסה 3.0 (Honeycomb). העיצוב זהה, מסך הבית דומה ומסך הנעילה נראה אותו הדבר. השוני העיקרי הוא בהוספת ווידג'טים, כאשר גוגל בחרו לוותר על התפריט (שדווקא אהבנו) להוספת ווידגט'ים, ואותו שילבו בתפריט הראשי בדומה לגרסת הסמארטפונים.
הטאבלט Novo 7 מגיע עם קישוריות WiFi כך שנוכל להתחבר לרשת, אך אין לו 3G או Bluetooth או GPS. בצד האפליקציות דווקא גילינו הפתעות. תחילה, הטאבלט מגיע עמוס ביישומים שונים ומשחקים, שחלקם בכלל בסינית לא מובנת ובחלקם דווקא מצאנו שימוש.
יש כאן את האנדרואיד מרקט ועוד 3 חנויות סיניות אחרות, משחקים כמו אנגרי בירדס, ספיידרמן, מרוץ מכוניות ועוד כמה שלהפתעתנו פעלו יפה. אבל, וזה אבל גדול, לא נוכל להתקין את כל האפליקציות שנרצה, כך ניסינו להתקין את אפליקציית יוטיוב הבסיסית אך לא מצאנו אותה במרקט, כך גם לגבי ה-Flash ועוד אפליקציות אחרות.
ומה הסיבה למחסור באפליקציות? מסתבר כי מכיוון שזהו אינו מעבד ARM, האנדרואיד מרקט יודעת לסנן ולהעלים יישומים שאינם תואמים את הטאבלט, כך שנאלצנו לחפש אלטרנטיבות בחנויות אפליקציות אחרות, הסיניות שגם להן מבחר לא קטן ותואם לטאבלט. הרחקנו לכת עד ה-Black Market רק כדי לנסות להוריד את האפליקציות החוקיות אך גם אז זה לא תמיד עבד בטענה שההתקנה נכשלה. כן הצלחנו למצוא את רוב האפליקציות שרצינו, אך זה דרש חיפוש יותר מעמיק או הורדה של האפליקציה כקובץ APK. לא נעים ומרגיז לגלות שכמה מהאפליקציות שאנו משתמשים בהן באופן קבוע לא יוכלו לעבוד על הטאבלט הזה.
ומה עם העברית?
אין כאן ממשק בעברית אבל כן יש תמיכה בעברית בשפע. הסתפקנו במקלדת הבנויה במערכת כברירת מחדל, ורק היינו צריכים להוסיף עברית לשפות הכתיבה, כאשר גם בדפדפן וגם באפליקציות הישראליות העברית הוצגה כמו שצריך ללא בעיה, כולל עם שילוב של מספרים ואנגלית.
יכולות המדיה של המכשיר יחסית מפתיעות. הוא מבטיח ומקיים ניגון וידאו Full HD והצלחנו לנגן מספק קבצים כולל סרטים מלאים בקבצי AVI עם נגן מדיה המגיע איתו כחלק מהאפליקציות. הסאונד אמנם לא סטריאופוני אך הוא חזק יחסית ונשמע היטב.
שורה תחתונה: Novo 7 הוא תחליף ראוי לטאבלטים היקרים?
לטאבלט הקטן של Ainol יש לא מעט חסרונות, הוא אינו זריז במיוחד, לא כל האפליקציות יפעלו עליו, המסך לא הכי איכותי והוא עבה יחסית עם זמן סוללה סביר. השאלה היא מהו השימוש שלנו בו. אם אתם מחפשים טאבלט שישמש אתכם כל היום ככלי עסקי ומדיה, כנראה שזה לא בשבילכם, אך אם הצורך הוא בסיסי כמו גלישה, קצת פייסבוק, אפליקציות וגישה למיילים מידי פעם, אנחנו לא רואים סיבה להוציא יותר ממאה דולר (כ-400 שקלים) על טאבלט.
חשוב לזכור כי עלותו היא 99 דולרים, פחות מ-400 שקלים ופחות מכל מוצר אחר שיכול הטאבלט להחליף. לדוגמה מסגרת תמונות דיגיטלית, נגן מדיה מתקדם, סטרימר ועוד ועוד..
התפר בו נכנס הטאבלט - בין הסמארטפון לנטבוק לא לכולם יש צורך בו, ומי שמעוניין לבדוק האם זה עונה לצרכיו, זו נקודה טובה להתחיל בה. מי שכבר מנוסה ויודע מה הוא רוצה, שלא יבזבז זמן, ישיקיע כ-3,000 שקלים וירכוש לעצמו גלקסי טאב או אייפד חדש.
נכון לעכשיו המכשיר אינו זמין למכירה באופן רשמי בישראל אבל ניתן לרכוש אותו בחנויות פרטיות.
צפו בסקירת הווידאו של הטאבלט Novo 7: