Facebook Addiction Disorder- F.A.D או בעברית: התמכרות לפייסבוק הוא אחד המושגים החדשים והחמים בעידן הרשתות החברתיות.
כיום יש בפייסבוק יותר מחצי מיליארד משתמשים, מתוכם כ-350 מיליון מגדירים את עצמם כ"מכורים". לפני שאתם רצים לפסיכיאטר, בואו לראות אם אתם מתאימים להגדרה.
אם יש לכם 2-3 סימפטומים שברשימה שנמשכים 6-8 חודשים, אתם בפנים. החדשות הרעות: אין לזה תרופת פלא וזה לא בסל הבריאות.
1. המכורים מבזבזים זמן רב ברשת החברתית עד שהם מגיעים למצב קיצוני שבו זה הדבר היחיד שמביא אותם לסיפוק. שיטה מהירה לזיהוי של מכורים: תסתכלו על מסך המחשב שלהם, אם תראו לפחות שלושה חלונות פייסבוק פתוחים, כדאי להתחיל לדאוג.
2. נסיגה: הסימפטום נראה בבירור כשמגבילים את המכור משימוש בפייסבוק כדי להשתתף בפעילויות יומיומיות אחרות. הסימנים השכיחים הם חרדה, מצוקה נפשית והצורך לדבר על פייסבוק ועל הפוסטים שהוא היה מפרסם על הוול שלו, אילו רק היתה לו גישה.
3. הפחתה של פעילות חברתית נורמטיבית: אנשים שסובלים מההתמכרות יפחיתו את הזמן שהם מעבירים עם החברים, משחקי ספורט, או כל פעילות חברתית אחרת שהם נהנו ממנה בעבר, שאינה קשורה לפייסבוק. המכור למשל יעדיף לשלוח הודעת פייסבוק או לצ'וטט עם חבר מאשר להיפגש איתו לקפה. במקרים קיצוניים המכור יפסיק לענות לשיחות טלפון אפילו מההורים שלו ויבחר לתקשר איתם רק דרך פייסבוק.
4. דייטים וירטואליים: בדיוק כמו שהמכור יעדיף לתקשר עם העולם דרך פייסבוק, כך הוא גם ירצה להעביר את הדייטים הרומנטיים שלו. במקום לצאת לארוחה או לסרט, המכורים יקבעו עם הפרטנר זמן מסוים ששניהם יהיו אונליין וכך יעבירו את הדייט.
5. חברים מזויפים: אם 8 מתוך 10 אנשים שמופיעים בעמוד הפייסבוק של הגולש הם זרים מוחלטים עבורו. המסקנה ברורה: הוא מכור לפייסבוק.
6. התמכרות מלאה: כשהמכורים פוגשים אנשים חדשים הם מיד מוצאים אותם בפייסבוק ואומרים להם "אני אדבר איתך בפייסבוק" ובמצבים הקשים ביותר "נתראה בפייסבוק". בנוסף, לחיות המחמד שלהם יש עמודים נפרדים, ובכל פעם שהם רואים התראה על פעילות כלשהי בפייסבוק שלהם (הודעה, לייק, הזמנה, כתיבה על הוול ועוד) הם נכנסים ל"היי" שדומה לזה של מכורים להימורים בעת משחק.
>> הטרוריסט מת (מצחוק): כל הבדיחות החמות על חיסולו של בן לאדן