1 טוויטר מנתח
הלחימה בעזה, והיוזמה של הגולשים הישראלים לשתף פעולה במערכת ההסברה שנעשית באינטרנט, העלתה את שירות המיקרובלוגינג טוויטר לתודעה של ישראלים רבים. אולם, לא כל המשתמשים יודעים כיצד ניתן לנצל את המדיום הזה באופן אפקטיבי, ואיך ניתן לנטר שיחות שמתנהלות סביב עזה במטרה להגיב עליהן ולהסביר את הצד הישראלי. לרשות המשתמשים מוצעים כאן שני כלים.
הראשון הוא AutoPack, שמציע רשימות של משתמשי טוויטר, שמחולקות על-פי קטגוריות. כך יכולים משתמשים לבחור, בלחיצת כפתור, לעקוב אחר כל המשתמשים שמגדירים את עצמם כלוחמי צדק או אנשי צבא. השירות השני הוא Mr. Tweet, שמנתח את רשימת האנשים שהגולש עוקב אחריהם ושעוקבים אחרי הגולש, ומזהה משתמשים אחרים שנחשבים למובילי דעה ברשת החברתית של המשתמש. כך ניתן לנטר שיחות שמייצרים מובילי דעה המשוייכים לצד השני.
2 לפני התקשורת
מלבד השימוש בטוויטר, וניסיונות להפיל אתרים המזוהים עם החמאס ואשר מגנים את ישראל, יש אופציות נוספות שעומדות לגולש הישראלי שמעוניין להביע ברשת את העמדה הישראלית, או להתעדכן באופן הסיקור המקוון של המבצע/מלחמה.
אתר אחד הוא Crisiswire, שמרכז אינפורמציה על אירועים עכשוויים כגון מלחמות ואסונות טבע, ממספר אתרים חברתיים כגון טוויטר, אתרי שיתוף תמונות או קובצי וידיאו ובלוגים, וכך מאפשר למשתמשי האינטרנט להתעדכן במהירות במידע שמסתובב ברשת, עוד לפני שהוא מגיע לטלוויזיה או לרדיו.
אתר מעניין נוסף הוא Whostalkin, זהו מנוע חיפוש חברתי, שסוקר מעל ל-60 אתרים חברתיים, במטרה לספק תוצאות מתאימות. מנוע חיפוש זה אידיאלי לאירועים עכשוויים, בהם האינפורמציה מגיעה קודם כל לאתרים החברתיים ורק אחר כך לאתרי החדשות הרשמיים.
3 מתייגים ביחד
הווב 3.0 כבר בפתח, ושירות חדש המציע כלי ליצירת רשימות מועדפים של כתובות אינטרנט, סבור כי הוא ההוכחה לכך. השירות החדש שהושק השבוע נקרא Zigtag והוא שואף לשנות את האופן שבו אנשים מחפשים באינטרנט, שומרים מידע וחולקים אותו עם אחרים. זאת באמצעות הוספת שכבה סמנטית לתגיות שמלוות את התכנים המסומנים, כך שבמקום שמילה בודדת תתאר את העמוד שסומן באמצעות תגית, נלווית לעמוד זה גם המשמעות שמאחורי התוכן שבו. לדברי החברה, השירות החדש מקל על המשתמשים למצוא את הלינקים שהם מעוניינים בהם, ומאפשר למשתמשים גם להצטרף לקבוצות שנוצרות סביב תחום עניין משותף. אתר נוסף שמציע שירות מתחרה הוא Faviki.
4 תלונות 2.0
בהתאם למסורת הווב 2.0, שבמסגרתה גולשים בוחרים לשתף גולשים אחרים בכל אירוע קטן בחייהם, אתר חדש הקרוי F***MyLife מציע למשתמשים רשומים פלטפורמה פתוחה שבה אפשר להעלות תלונות על החיים האישיים שלהם, ולהתחרות אחד בשני למי יש חיים יותר דפוקים.
משתמשים אחרים יכולים להוסיף תגובות לתלונות של משתמשים אחרים, ולהגיב האם הם מסכימים עם המשתמש או לא. בהתאם לדירוג הזה נקבע הדירוג של הסיפורים שמועלים לאתר. כעת נמצא השירות בגרסת בטא פתוחה.