1. הסופר האלקטרוני
סופרים ויוצרים שחולמים להוציא את הספר שלהם אך מתקשים לעמוד בהוצאות, יגלו עניין באתר החדש bookU, שמציע מערכת אינטרנטית ישראלית, להוצאת ספרים אלקטרוניים עצמית.
האתר הוקם במטרה להוזיל ולפשט את תהליך ההוצאה לאור, והוא מאפשר להפוך קובץ word לספר דיגיטלי, לעצב את הכריכה שלו, מחבר את המשתמש למערכת סליקה ומציג את הספר למכירה באתר במשך שנה וללא תשלום. התשלום מהמכירה עובר ישירות לידי האמן, ללא עמלות. האתר גם מציע לכותבים ספר הדרכה אלקטרוני, שמספק לו היכרות עם תחום הספרים האלקטרוניים, ומציע טיפים למציאת נושא רווחי לספר מצליח. המודל העסקי של האתר מבוסס על שירותים נוספים שמוצעים לכותב, כגון עריכה והקמת אתר.
2. הבזאר של טוויטר
בעוד מייסדי טוויטר מתעסקים בשאלה כיצד ניתן לייצר הכנסות מהפופולריות של שירות המיקרו-בלוגינג, מאות יזמים מפתחים אפליקציות שמתממשקות עם טוויטר ומצליחות למנף אותו לפלטפורמה מכניסה.
אחת האפליקציות היא tazaar, שמציעה למשתמשים דרך קלה למכור ולרכוש דברים ממשתמשים אחרים. כך, משתמש שרוצה לקנות או למכור צריך להוסיף לטוויטים שלו את התגית #wtb או #wts, ולציין מה המוצר ומה המחיר המבוקש. את הטוויטים ניתן לכתוב בטוויטר עצמו, או באתר של השירות, שמציג בפני המבקרים את כל הבקשות לרכישה או מכירה, על-פי סדר עדכני, וגם מאפשר בקלות למצוא הצעות של משתמשים, על-פי חיפוש של פריט ספציפי, ומקל על ההתקשרות שבין הצדדים.
3. טוויטר בסטרימינג
התלונות העיקריות נגד טוויטר מתרכזות בעובדה שהוא מציע ממשק די דל, שמאפשר לכתוב ציוצים, להוסיף תמונות ולקשר ללינקים, אבל לא הרבה יותר מזה. האפליקציה החדשה Twidvid, מאפשרת למשתמשי טוויטר להעלות קטעי וידיאו, לצד הטוויטים שלהם, דרך אתר הבית או מכשיר הסלולר האישי, באופן פשוט ומהיר. האפליקציה למעשה כוללת לינק לסרטון הווידיאו, אך היא גם מאפשרת למשתמשים אחרים לצפות בזמן טעינת הסרטון, כך שלמעשה מדובר באפשרות לראות וידיאו בשידור חי בטוויטר, וכאן טמון הבידול.
האפליקציה גם מציעה למפתחים אחרים את האפשרות לשלב אותה בשירותים אחרים, באמצעות ה-API, במטרה להציע שירותים מתקדמים אף יותר. כעת מוצע השירות בחינם, אולם היזמים מקווים לשלב בעתיד פרסומות בקטעי הווידיאו. שירות דומה שהושק גם הוא השבוע הוא Twitvid.io.
4. פתקיות וירטואליות
סטודנטים וגולשים שרגילים לקרוא תכנים באינטרנט, בלי להדפיס אותם, ישמחו להכיר את האתר Webnotes. השירות מאפשר למשתמשים להדגיש קטעים מסוימים בטקסט רגיל או בקובץ PDF, בדומה לטוש המרקר המוכר מעולם האוף-ליין, כמו גם לרשום הערות בצד באמצעות פתקיות וירטואליות שמוצמדות לטקסט.
משתמשים יכולים לשמור את ההדגשות וההערות שהוסיפו לטקסט, באמצעות פתיחת חשבון אישי, ולגשת אליהם גם לאחר שעמוד האינטרנט אינו נמצא יותר באוויר. את התוספות השונות יכולים המשתמשים לשלוח לחברים אחרים באמצעות אי-מייל, פיצ'ר שמקל על סטודנטים שנוהגים ללמוד ביחד. השירות ניתן תמורת תשלום חודשי של 9.99 דולרים. שירותים דומים הם Diigo ו- SharedCopy.