אין תמונה
מתלבטים לא רק בין אייפון לגלקסי אלא גם בין אנדרואיד ל-iOS

גוגל וגם אפל הציגו לאחרונה את הגירסאות החדשות של מערכות ההפעלה הניידות שלהן: אנדרואיד 4.1 (ג'לי בין) ו-iOS 6

בעוד שאנדרואיד בגירסה 4.1 זמינה להורדה כבר עכשיו, iOS 6 עדיין נמצאת בשלב הבטא ותהיה זמינה לכלל המשתמשים לקראת סוף חודש ספטמבר או אמצע אוקטובר. ככל הנראה יחד עם ההצגה של האייפון הבא. בדקנו את שתי מערכות ההפעלה הסלולריות בשמונה פרמטרים שונים.

מערכת ההתראות

iOS: עד גירסה 5 של ה-iOS, לא הייתה למערכת ההפעלה של אפל מערכת התראות מרוכזת ולמעשה על כל סמל של יישום הייתה תגית עם מספר שהעידה כמה התראות יש מאותו היישום ועל מנת להתעדכן בנושא היה צורך לפתוח את היישום. החל מגירסה 5 והלאה נוסף "מרכז ההתראות", אשר מוצג בעת החלקה של האצבע מחלקו העליון של המסך, והוא, בדומה לווילון ההתראות של אנדרואיד מרכז בתוכו את העדכונים מהיישומים השונים. ב-iOS ניתן להתעדכן ממרכז ההתראות בנתוני מזג האוויר, מניות ואף לעדכן את הסטטוס ברשתות החברתיות פייסבוק וטוויטר.

אנדרואיד: מאז שהוצגה לראשונה, כללה אנדרואיד מערכת התראות מרוכזת. בשורת המצב ניתן לראות את סמל היישום לו קיימת התראה ובאמצעות משיכה מטה של שורת המצב היה יורד וילון ההתראות (אם כי בגירסאות מאוחרות של מערכת ההפעלה הפסיקו להשתמש בשם זה), המציג בצורה מרוכזת את ההתראות מהיישומים השונים.

מערכת ההתראות

בגירסת הג'לי בין (אנדרואיד 4.1), מרכז ההתראות מאפשר לא רק לקבל מידע אלא גם לפעול מבלי לפתוח את היישום. כך שאם יש התראה בנוגע לשיחה שלא נענתה ניתן ישירות ממרכז ההתראות להתקשר חזרה או לשלוח הודעה וזאת מבלי לפתוח את יומן השיחות.

חשוב לציין כי בניגוד למרכז ההתראות ב-iOS, באנדרואיד המפתחים יכולים לקבוע איזה מידע יוצג באזור ההתראות כך שאם מופעל יישום מוזיקה מפתח יכול לבחור להציג באזור ההתראות את תמונת האלבום לצד שם השיר והאמן.

תפעול קולי

Google Now מול Siri

iOS: אפל הציגה את העוזרת האישית סירי (Siri), עוד בגירסה הקודמת של מערכת ההפעלה, אך היא הייתה בלעדית רק למכשיר אייפון 4S. בגירסה החדשה של מערכת ההפעלה סירי תגיע גם אל האייפד החדש. סירי יודעת לענות על שאלות במגוון נושאים ובגירסה העדכנית היא למדה לענות על שאלות גם מעולם הספורט. בנוסף, יכולה סירי לבצע פעולות כמו שליחת הודעות, קביעת פגישות ופתיחת יישומים והכל בשפה חופשית.

אנדרואיד: עד לגירסת הג'לי בין, מערכת ההפעלה תמכה בחיפוש קולי ופעולות קוליות, אם כי בניגוד לסירי של אפל, באנדרואיד את הפעולות הקוליות יש לבצע לפי תבניות קבועות מראש כמו "קבע פגישה, בשעה אחת בצהריים" או "נגן מוזיקה" ואז את שם השיר, הרבה פחות נוח וטבעי. בנוסף החיפוש הקולי שימש רק להמרה של הקול לטקסט וביצוע חיפוש בגוגל.

בגירסת הג'לי בין, גוגל הציגה את Google Now אזור המרכז את המידע הנחוץ למשתמש כמו סדר הפגישות היומי או העומסים בכבישים בדרך לעבודה בנוסף ניתן כעת לבצע חיפוש קולי בשפה חופשית ואף לקבל תשובה בצורה וויזואלית נוחה ולא רק בדמות של תוצאות חיפוש מגוגל.

מסך הבית

מסך הבית

iOS: טרם ההכרזה על iOS 6, הייתה שמועה כי אפל תאפשר למפתחים לשים יישומונים (ווידג'טים) משלהם באזור ההתראות או לפחות תציע למפתחים את האפשרות לסמלים חכמים ודינאמיים, אשר יציגו מידע על גבי הסמל עצמו בדומה לאופן שסמל היומן מציג את היום והחודש.

לצערנו אפל לא הציגה באירוע המפתחים שלה את האפשרויות האלה ולמעשה מסך הבית של מכשיריה מתחיל להיראות קצת מיושן. מצער לראות כי מערכת ההפעלה של אפל עדיין משתרכת מאחור בהשוואה לאנדרואיד ואפילו לווינדוס-פון 7 אשר מאפשרות למשתמש לקבל מידע בצורה מהירה מבלי לפתוח את היישום.

אנדרואיד: מסכי הבית והיישומונים הם חלק בלתי נפרד ממערכת ההפעלה של גוגל, כל משתמש יכול להתאים אישית את מסכי הבית ולבחור אילו יישומונים להציג ובאמצעותם לקבל מידע במהירות או לבצע פעולות שכיחות. לדוגמא, יישומון הפייסבוק מאפשר לצפות בעדכונים של החברים מהרשת החברתית הגדולה בעולם לצד האפשרות לעדכן את הסטטוס בצורה מהירה וקלה. עוד דוגמא, היישומון של יישום הניווט Waze המאפשר לראות את מצב הפקקים בדרך אל הבית או העבודה מבלי להפעיל את האפליקציה.

טלפון ושיחות ווידאו

שיחות וידאו

iOS: אפשרויות הטלפון ב-iOS 6 בהחלט זוכות למספר לא מבוטל של שיפורים: כעת ניתן לדחות שיחה עם הודעה מוכנה מראש או לקבוע תזכורת לחזור למתקשר מאוחר יותר. נוספה גם האפשרות "נא לא להפריע" שניתנת לתזמון ומאפשרת לבטל את כל ההתראות הקוליות המתקבלות מהיישומים, הודעות או שיחות הטלפון. עם זאת, מדובר רק במצב חכם המאפשר לטלפון לצלצל כאשר מגיעה שיחה מאנשי קשר מסויימים שנקבעו מראש או מאיש קשר שהתקשר מספר פעמיים וברציפות (שכנראה מעיד על כך כי מדובר על שיחה חשובה).

גם בגזרת שיחות הווידאו, אשר ממותגות כ-Facetime, ישנו חידוש וכעת ניתן לנהל שיחות ווידאו גם כשאתם מחוברים לרשת סלולרית ולא רק לרשת האינטרנט האלחוטי. את השיחות ניתן לקיים רק עם בעלי מכשיר עם iOS או מק.

אנדרואיד: כחלק ממערכת ההפעלה ניתן לסנן אנשי קשר מסויימים וכאשר הם מתקשרים הם מגיעים ישירות אל התא הקולי, אך לא קיימת במערכת ההפעלה הטמעה של אפשרות הדומה ל"נא לא להפריע" הקיימת ב-iOS. בנוסף, מאפשרת אנדרואיד לדחות שיחות עם הודעה מותאמת מראש אך לא מאפשרת ליצור תזכורת לחזור למתקשר מאוחר יותר.

שיחות ווידאו קיימות באנדרואיד כחלק מיישום ה-Gtalk אשר מאפשר לקיים שיחות ווידאו עם כל בעל מחשב פי.סי או מק אשר יש לו חשבון גוגל/ג'ימייל. אין הגבלה של ביצוע שיחות ווידאו על גבי הרשת הסלולרית ואף אפשר להוסיף אפקטים שונים בזמן אמת כמו עיוות פנים, הגדלת עיניים ועוד. אפציה אולי לא ל כך שימושית, אך  בהחלט משעשעת.

דפדפן

iOS: הדפדפן במכשירי iOS תמיד היה קליל וזריז ועם הגירסה החדשה נוספה גם אפשרות "לשוניות iCloud", תפריט המציג את הלשוניות הפתוחות על דפדפן הספארי המותקן על המק או המחשב האישי ומאפשר להמשיך את הגלישה על גבי המכשיר הנייד. עוד נוספה האפשרות לשמור אתרים לקריאה במצב לא מקוון (ללא חיבור לאינטרנט).

אנדרואיד: בגירסת הג'לי בין דפדפן הכרום האהוב של גוגל מציע לצד סנכרון לשוניות בין מספר מכשירים גם את האפשרות לסנכרן את המועדפים, לסנכרן את הרשאות הכניסה לאתרים וגם את היסטוריית החיפוש. נתח השוק של כרום על גבי מחשבים אישיים גדול באופן משמעותי מזה של הספארי ובכך הופך את אפשרויות הסנכרון לשימושיות יותר. מזל שהוא זמין להורדה גם עבור משתמשי ה-iOS.

רשתות חברתיות

אנדרואיד: לא מגבילה, iOS: פייסבוק וטוויטר בלבד

iOS: אחד מהחידושים המדוברים ב-iOS 6 היה השילוב העמוק יותר של פייסבוק בתוך מערכת ההפעלה, בדומה למהלך שנעשה עם רשת המיקרו בלוגינג, טוויטר ב-iOS 5. כעת ניתן לעדכן את הסטטוס ישירות ממרכז העדכונים, לשתף תמונות מתוך גלריית התמונות ולסנכרן את אנשי הקשר עם הרשת החברתית ללא הצורך בשימוש ביישומי צד שלישי.

אנדרואיד: מערכת ההפעלה של גוגל תמיד הייתה פתוחה לשילובים והציעה למפתחים מספר דרכים להתממשק עם מערכת ההפעלה ואנשי הקשר. כך שניתן להעלות תמונות מתוך הגלריה ישירות אל שירותי הרשת הנבחרים ולקשר את אנשי הקשר עם מקור חיצוני ולמעשה אנדרואיד מעולם לא הייתה מוגבלת רק לפייסבוק או לטוויטר ותמיד איפשרה שילוב עם מגוון רשתות חברתיות כמו גוגל פלוס, לינקדאין, Path ועוד.

אפליקציות

iOS: אפל בהחלט מובילה מבחינת כמות האפליקציות בחנות היישומים שלה, אפסטור, בה ניתן למצוא כ-650 אלף יישומים הזמינים להורדה, מתוכם כ-225 אלף יישומים המותאמים במיוחד לאייפד.

אנדרואיד: מערכת ההפעלה של גוגל מזדנבת אחרי אפל בפער די קטן. בחנות הגוגל פליי, ניתן למצוא כ-600 אלף יישומים, רובם הגדול יפעל על מחשב לוח מבוסס אנדרואיד, אך בניגוד לאלה באפסטור רק חלק קטן עושה שימוש מושכל בשטח המסך הנוסף.

מפות וניווט

iOS: ב-iOS 6 נפרדה אפל מיישום המפות של גוגל לטובת יישום מפות פרי פיתוחה אשר באמצעותו ניתן להציג בנוסף למפות וצילומי לווין את צילומי הרחובות בתלת מימד. עוד הציגה אפל יישום ניווט חינמי שיהיה חלק ממערכת ההפעלה אך יהיה זמין רק עבור המכשירים החדשים שלה ויאפשר ניווט קולי לצד הצגת העומסים בכבישים.

אנדרואיד: יישום המפות של גוגל לאנדרואיד טרם מאפשר להציג את תמונת הרחובות בתלת מימד, אך החברה עובדת על זה. בינתיים לצד ההצגה של מפות רגילות ותמונות לווין ניתן לצלול אל תוך הרחובות באמצעות אפשרות הסטריט וויו, אשר הושק גם בישראל ואף לטעון את אזורים אל תוך זיכרון המכשיר על מנת להציג את המפות גם כשאין חיבור זמין לרשת.

מאז גירסה 2.3 מציעה גוגל יישום ניווט חינמי, אשר מתחשב בעומסים הקיימים בכבישים אך הוא זמין בארצות הברית ובמדינות מסויימות באירופה, ואינו זמין עדיין בישראל. עם זאת ניתן לקבל דיווח עומסים בישראל דרך יישום המפות המובנה.

סיכום:

שתי מערכות ההפעלה מתבגרות יפה. באנדרואיד 4.1 של גוגל שמו דגש על חווית השימוש לצד אפשרויות חדשות. ב-iOS 6 של אפל דאגו בעיקר להוסיף אפשרויות שהיו עד כה חסרות באייפון וקיימות במערכות הפעלה מתחרות. מעניין לראות את שינוי הגישה של שתי החברות, בעוד שבאפל מתייחסים לעדכון כגירסה חדשה לגמרי בגוגל מתייחסים אל העדכון כשיפור קטן של הגירסה הקיימת.

אבל עדיין, אם מדברים רק על מערכת הפעלה, ב-iOS יש כמות רבה יותר של אפלקציות איכותיות והיא קלה וידידותית יותר לשימוש, ועל הפער הזה, האנדרואיד עדיין לא התגברה לגמרי.

>> לכתבות נוספות באתר TGspot

>> אופס: פסל סוכריות הג'לי של גוגל נמס בגלל החום