פרויקט "הכיתה הממוחשבת" יוצא לדרך: במאות בתי ספר ברחבי הארץ המחשב לא יהיה עוד כלי משחק, אלא יוכל לקבוע גם אלו תלמידים ישתתפו בשיעור ואף יאפשר לתלמיד חולה להצטרף לחבריו לכיתה מהבית.
בבית הספר "נעמי שמר" בפתח תקווה כבר החלו תלמידי כיתות א' ללמוד לקרוא מלוח אינטראקטיבי, כיתות ד' מסוגלים למצוא לבדם ברשת מידע על רקפות, ובכיתות ו' כל התכנית הלימודית היא כבר ממוחשבת. ואם זה לא מספיק - בסוף כל שיעור, כל מה שנלמד על הלוח עולה לאתר בית הספר, ומאפשר למי שלא הגיע להתעדכן בדיעבד או תוך כדי השיעור."אם אחד התלמידים חולה אפשר לעשות איתו את השיעור דרך הסקייפ" אומר תלמיד בבית הספר.
המורה אריק שכבר נוטל חלק בפרויקט מספר כי "זה מעודד את התלמידים לרצות להשתתף בשיעור, הם רק מחכים לרגע שאקרא להם להגיע אל הלוח. למורה שכל תלמידיו מעוניינים ליטול חלק פעיל בשיעור, זה נהדר". תלמידיו של אריק כה מעורבים בשיעור, כך שהוא נעזר ברולטה ממוחשבת המחליטה מי מהם יקבל את זכות הדיבור.
"המהפכה נמצאת מעבר לפינה"
כבר בקדנציה הראשונה שלו, הבטיח ראש הממשלה בנימין נתניהו - "מחשב לכל ילד". אחרי 15 שנים רק אחד מכל עשרה תלמידים נהנה ממחשב משלו. לאחרונה הודיע שר החינוך גדעון סער, כי "המהפכה נמצאת מעבר לפינה", וביום שלישי הקרוב יחנוך משרד החינוך תכנית להפיכת 900 בתי ספר לממוחשבים כבר בשנה הבאה, בעלות של 420 מיליון שקלים.
"יש לתכנית כבר גיבוי בתקציב הדו שנתי, כך שלא מדובר בהבטחות או סיסמאות אלא לדברים שמתבצעים היום בשטח", אמר שר החינוך.
המחשבים מאפשרים להורים ולמורים לעקוב מקרוב אחר התקדמות התלמידים ומשפרים את המיומנויות בכלי החשוב ביותר בחיי היומיום המודרניים. עם זאת, תחליף למורים איכותיים שילמדו את התלמידים את הנעשה על הצג, עדיין אין בנמצא.
רוצים לקבל לפייסבוק שלכם את כל החדשות? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק