עדיף שתחשבו פעמיים לפני שאתם בוחרים סיסמא למייל, לחשבון הבנק ולכרטיסי הטיסה: יש מי שמחפש את הפרטים שלכם. סיסמאות חסרות דמיון או תחכום הם טרף קל עבור נוכלים ברשת.
מחקר חדש שפורסם אמש בארה"ב חקר את הסיסמאות שאנחנו בוחרים, והצליח לגלות שהגולשים לא ממש מתוחכמים ולא נותנים על כך את הדעת. רבים מאיתנו לא משקיעים רגע של ריכוז במחסום היחיד שעומד בדרכם של נוכלים לחשבונות הבנק.
נתונים שנאספו מ-28 אלף סיסמאות שנגנבו לאחרונה מאתר אמריקאי מוביל, מראים את התוצאות הבאות: 16 אחוזים מהסיסמאות הם שמותיהם הפרטיים של המשתמשים, חלקם אף שמות ילדיהם או חיות המחמד שלהם.
14% מהסיסמאות ניתנו בהקלדה הנוחה ביותר שניתן לזכור - כמו "1234...". המשתמשים במקלדת אנגלית גם בוחרים לעיתים בשש אותיות רצופות במקלדת, כמו "qwerty", או "azerty". חמישה אחוזים מהסיסמאות שנגנבו נלקחו משמות של סדרות טלוויזיה או כוכבי בידור.
אוהב אותך, שונא אותך
עוד עולה מהמחקר, כי משתמשים רבים בוחרים במילים "פוקימון", "מטריקס" ו"איירונמן". ארבעה אחוזים מהסיסמאות שניתנו, גם כן לא היו מתוחכמות למדי, והקלידו בשדה הסיסמא את המילה..."סיסמא".
שלושה אחוזים מהסיסמאות הן סיסמאות עם אמירה או דעה: "לא איכפת לי", או "מה זה משנה", "כן" ו-"לא". היו גם די הרבה סיסמאות עם רגש: "אני אוהב אותך", "אני שונא אותך".
רוברט גראהם מחברת אבטחת המחשבים "ארטה", שערכה את המחקר, מייעץ לגולשים לא להכניס סיסמא בת פחות משמונה אותיות. "הטמינו בה מגוון רחב ככל הניתן של צירופים - כולל אותיות לועזיות קטנות וגדולות, וגם סיפרה אחת לפחות", הוא ממליץ.
גראהם אומר שיש פורצי ססמאות שיושבים ומנסים את הצירופים הצפויים, אבל היום יש אפילו תכנה שעושה את העבודה.