בכיר במשרד התקשורת אומר היום (ה') כי בטווח הארוך המשרד יהיה חייב לטפל בסיטואציה שנוצרה עם חבילת הטריפל של הוט, ויבדוק האם צריך לפרק אותה. יחד עם זאת הוא מדגיש כי כרגע המשרד מטפל במחירים שגובות הוט ובזק על שימוש בתשתיותיהן ורק לאחר מכן המשרד יטפל בסוגיית הטריפל של החברה.
הוט היא חברת התקשורת היחידה שיכולה למכור היום חבילת טריפל הכוללת טלוויזיה, תשתית אינטרנט וטלפוניה (ולאחרונה גם שירותי קישוריות לאינטרנט - ISP). ההיתר למכור טריפל ניתן לחברה במסגרת הקלות שניתנו לה לפני שנים במטרה לחזק את מצבה בשוק התקשורת במסגרת התחרות מול בזק. הקלות אחרות שניתנו להוט כבר בוטלו, אך ההגנה שהיא מקבלת בדמות הטריפל נותרה על כנה.
אלא שהמהלך של הוט להשקת פעילות ה-ISP שלה (הוט נט) והעובדה שהשיקה את הפעילות כקבוצת תקשורת למרות שחלות עליה מגבלות האוסרות שיווק משותף, והעובדה שהתוצאות של החברה השתפרו בצורה מרשימה, העלו את הדרישה מצד מתחרותיה לחדול מההגנה שהחברה מקבלת או לשנות את תנאי התחרות כדי שיהיו שווים לכולם.
לגבי הטריפל דורשות המתחרות סלקום, פרטנר וגם בזק, שהוא יהיה פריק. כלומר שלא יקרה מצב שבו הוט מסבסדת את פעילות הטלפוניה והאינטרנט שלה מהרווחים העודפים שהיא מייצרת כמונופול בתחום הטלוויזיה, והמשמעות היא שכל שירות בחבילת הטריפל יימכר גם בצורה נפרדת. כלומר, יצויין בחבילה מחיר של כל שירות והוא יוכל להירכש בנפרד.
באופן הזה, ניתן יהיה לקבל אבחון מלא של הסבסוד הצולב בפעילויות של הוט, ובעיקר מדובר בטלוויזיה ששם המחירים למי שלא רוכש את חבילת הטריפל הם גבוהים מאד.
יחד עם זאת יש להדגיש כי במידה ויווצר שוק תקשורת חדש שבו פרטנר וסלקום יוכלו לרכוש נגישות לתשתיות קוויות במחירים מוזלים, ויקומו ארבע קבוצות תקשורת גדולות, לא תהיה סיבה להתערב בטריפל של הוט, כיוון שלכולם תהיה האפשרות למכור חבילה זהה. אבל לגבי זה - עוד חזון למועד.