המלחמה ממשיכה: אחרי שהקבינט הביטחוני של הממשלה החליט לדחות את החלטת מועצת הביטחון של האו"ם להפסקת אש, נורו הבוקר (ש') לעבר ישראל שלוש רקטות שנחתו בשטחים פתוחים באזור המועצה האזורית אשכול. לא היו נפגעים ולא דווח על נזק. כוחות צה"ל תקפו במהלך הלילה כ-45 מטרות ברצועת עזה ופגעו בלפחות 15 פעילי חמאס. כמו כן, הופצצו כ-14 מחסני אמל"ח, נקודות שיגור וכחמש מנהרות. חיל האוויר הפציץ משגר בפעולה משותפת עם כוחות קרקע.
על פי החלטת הקבינט "למדינת ישראל יש זכות מלאה להגן על אזרחיה ולכן צה"ל ימשיך לפעול כדי להשיג את יעדי הפעולה". בעקבות ההחלטה הפעילות בעזה תימשך גם למניעת המשך הברחת נשק לרצועת עזה. למרות ההחלטה להמשיך במבצע החליטו בקבינט לישראל תמשיך בפעילות ההומניטרית שהיא מבצעת לטובת תושבי רצועת עזה.
אתמול הגיב ראש הממשלה, אהוד אולמרט לראשונה על החלטת מועצת הביטחון של האו"ם, הקוראת להפסקת אש ברצועת עזה. "ישראל מעולם לא הסכימה ששום גורם חיצוני יקבע את זכותה להגן על ביטחון אזרחיה", אמר אולמרט.
"צה"ל ימשיך לפעול כדי להגן על אזרחי ישראל ויבצע את המשימות שהוטלו עליו במבצע". עוד מוסיף ראש הממשלה כי: "ירי הרקטות הבוקר נגד תושבי הדרום רק מוכיח כי החלטת האו"ם אינה מעשית ולא תקויים בפועל על יד ארגוני הרצח הפלסטינים".
מפלגת ישראל ביתנו מברכת על החלטתו של אולמרט להמשיך במבצע בעזה. "חייבים להמשיך במבצע עד להשגת היעדים שיביאו ביטחון לישראל", אומרים במפלגה. "היעדים הם הפלת שילטון חמאס, השתלטות על ציר פילדלפי ומעבר רפיח".
האו"ם: "הפסקת אש מיידית בעזה"
החלטה 1860 של מועצת הביטחון, שהתקבלה אתמול, קובעת: הפסקת אש מיידית ברצועת עזה. 15 המדינות החברות המועצת הביטחון דנו במהלך הלילה בהחלטה הקוראת להפסקת אש. 14 מדינות תמכו בהצעה, ארה"ב נמנעה אך לא הטילה וטו על ההחלטה.
בהחלטה נכתב כי היא "מדגישה את הדחיפות וקוראת להפסקת אש מיידית, יציבה, שתכובד במלואה ואשר תוביל לנסיגת כוחות צה"ל מעזה". נוסח ההחלטה לא מחייב את ישראל לנסיגה מלאה מעזה, אלא לאחר השלב הראשון של הפסקת אש מוחלטת.
הנשיא הזמני של מועצת הביטחון, שר החוץ הצרפתי ברנרד קושנר, אמר בדיון בניו יורק כי יש משבר הומינטרי חסר תקדים ברצועת עזה וכי צרפת מאד מודאגת מן המצב של הקורבנות בשני הצדדים. "סיום הלחימה באופן מיידי הוא דבר שאנחנו התחייבנו לו בימים האחרונים".
בישראל ניסו למנוע את ההחלטה
גורמים מדיניים מישראל פעלו בנמרצות על מנת למנוע את קבלת ההחלטה. מוקדם יותר אמרו כי אם תתקבל החלטה שלא מקפלת בתוכה את האינטרסים הביטחוניים של ישראל שבגינם יצאה למבצע עופרת יצוקה, היא לא תרגיש עצמה מחויבת להחלטה.
אתמול נפגשו חברי המטבחון המשולש - ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שר הביטחון, אהוד ברק ושרת החוץ ציפי לבני, כדי לבחון לעומק את הצעת הפסקת האש המצרית.
מזכ"ל האו"ם מאוכזב, ארה"ב תומכת
מזכ"ל האו"ם באן קי מון שוחח אמש עם ראש הממשלה אהוד אולמרט והביע אכזבה מהחלטת הקבינט המדיני. לעומת זאת, ארצות הברית ממשיכה לצדד בפעולותיה של ישראל. בית הנבחרים הצטרף אמש לסנאט ואישר פה אחד החלטה המגבה את פעילות צה"ל ואת זכותה של ישראל להגן על עצמה.
מלחמה בחמאס: סיקור מיוחד
הבוקר: רקטות לעבר ב"ש, אשקלון ואשדוד
הותר לפרסום: קצין צה"ל נהרג בעזה
הסלמה גם בצפון: קטיושות בנהריה
הערכה: ארגון פלסטיני אחראי לירי
תיעוד מיוחד מבפנים: יום עם חיילי צה"ל ברצועה