עונת הגשם פותחת רשמית גם את עונת המרקים: המעלות יורדות והסירים מתחממים. התזונאית ד"ר מאיה רוזמן משתפת אותנו בעצות על אילו מרקים מומלצים בחורף ומאילו מרקים כדאי להימנע.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מרקים שמכילים הרבה קטניות כמו עדשים, שעועית לבנה או אפונה תורמים הרבה חלבונים וסיבים וגם פחמימות ויכולים להוות תחליף לארוחה מלאה. במרק ירקות או עגבניות אין את כל אבות המזון והם מומלצים כתוספת ולא כארוחה עיקרית. המרק עצמו לפני הארוחה תורם לתחושה שובע ולכן הוא מומלץ כמנה ראשונה.
ויטמין A, בניגוד לויטמינים אחרים, לא מתקלקל בבישול ולכן ירקות כתומים מומלצים למרק. ויטמין C אכן מתפוגג בבישול, לעומתו מינרלים שיש בירקות ופירות כמו ברזל ואבץ עמידים בחום ולכן אין בעיה לבשל אותם במרק.
ומה עם אבקות המרק? יש שיפור גדול בתחום לאחרונה, יש אבקות מרק שעשויו מרכיבים טבעיים , אבקות עם חומרים משפרי טעם מומלצים פחות. למרות זאת, אם מוסיפים כמות קטנה של אבקת מרק לסיר גדול זה נסבל מבחינה תזונתית ומי שהטעם חשוב לו יכול להוסיף כף אחת בלי חשש.