בתום מערכת בחירות סוערת במיוחד נבחר הערב המועמד הדמוקרטי ברק אובמה לנשיאה של ארצות הברית. מי שתעמוד לצידו בתפקיד האישה הראשונה של ארצות הברית היא אשתו מישל אובמה, אך יותר מכך, האישה הראשונה השחורה בארה"ב שמאיישת את התפקיד.
בעלה של מישל, ברק אובמה נולד לאב קנייתי שחור ואם אמריקנית לבנה. אמריקנים רבים חלוקים בדעתם לגבי איזה צבע מאפיין יותר את המועמד שנולד מנישואי התערובת. מישל לעומתו מזוהה היטב עם האזרחים השחורים. היא גדלה בשכונה הדרומית של שיקגו, הנחשבת לגטו של שחורים.
בצעירותה למדה סוציולוגיה באוניברסיטת פרינסטון וסיימה את לימודיה בהצטיינות. מאוחר יותר למדה משפטים באוניברסיטת הרווארד היקרתית ומשם החלה דרכה לעבר קריירה מבטיחה. בשלב מסוים החליטה לעזוב את משרתה הבכירה במשרד עורכי הדין שבו עבדה, לטובת עבודה בפרויקט עירוני בו עזרה לילדים במצוקה. באותו משרד אגב, פגשה את מי שיהיה בעלה לעתיד.
בשנת 1992 נישאו בני הזוג ורק כעבור כמה שנים בהן עבדה עם הקהילה, שבה לתחום המשפט ועבדה כיועצת משפטית ואחראית על יחסי חוץ בבית החולים של אוניברסיטת שיקגו. היא נחשבת למשפטנית מבריקה וחדת מחשבה, תכונות שוודאי עזרו לה במערכת הבחירות הסוערת שהתנהלה בחודשים האחרונים. מישל הפגינה נוכחות מרשימה לצד בעלה בכנסי המפלגה, ואף זכתה לתשבחות על טעמה באופנה.
בניגוד לאהדה הרבה אליה זכה בעלה, אותה קיבלו האמריקנים בהסתייגות. דעותיה הנחרצות בנושא אפליית השחורים בארצות הברית, קיבלו לא פעם פירוש של חוסר פטריוטיות. כדי להיפטר מהתדמית הבעייתית, וכדי שלא לפגוע בסיכוייו של בן זוגה להיבחר, דאגה במהלך הקמפיין להדגיש בראיונות עמה את אהבתה לאומה האמריקנית.
יש אומרים שהיא מייצגת את ההיפך הגמור מנשות הנשיא הקודמות. דמותה שונה לגמרי מהאישה האמריקנית הקלאסית שמתאפיינת בשיער בלונדיני וחליפות שמרניות. ובכל זאת, ולמרות כל זאת, היא האישה שתעמוד לצידו של האיש החזק בעולם, והיא זו שתעטר את התמונות החגיגיות שיצאו מהבית הלבן לקראת חג המולד הקרוב, בו תופיע לצד בעלה ליד עץ האשוח.