האיש שרגיל לרדת על המצב הבריאותי של יריביו ולעורר ספקות בקרב הבוחרים על גילו ותפקודו של ביידן, צריך כעת להתמודד עם הטענות האלה כלפי עצמו. התוצאה החיובית של בדיקת הקורונה של טראמפ עלולה להשפיע באופן שלילי ביותר על הקמפיין של הנשיא, חודש בלבד לפני הבחירות הגורליות, והפקפוק על אודות חוסר הכשירות הרפואית של יריביו חוזר אליו כמו בומרנג.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מדובר במכה קשה לתדמית של טראמפ. האסטרטגיה האחרונה שלו הייתה שארה"ב כבר אחרי המשבר ושהיא דוהרת לעבר חיסון שיפתור הכול למרות שהנתונים הבריאותיים הראו תמונה אחרת. במדינות רבות שבהן הוסרו רוב ההגבלות ראו עלייה משמעותית של מקרים, ואסור לשכוח את המספר הדרמטי של יותר מ-200 אלף מתים ברחבי המדינה.
טראמפ ניסה גם לייצר לעצמו תדמית של אדם חזק מול הנגיף, ושיווק את המסר הזה לתומכים שלו עד שברגע אחד זה התפוצץ. עם תחילת המשבר היו כאלה שחשבו שהנשיא "פרנואיד" שחושש להידבק מהקרובים לו, אבל כלפי חוץ הוא שידר זלזול במסכות ורוגע מפני אפשרות לחלות. יש לזכור גם שמדובר בסמל אמריקני – הנשיא, וכאשר הוא נדבק זה מעיד על מצבה של המדינה שאותה הוא מנהיג.
בשלב הזה ינסו בבית הלבן להבין את עוצמת הפגיעה. מי שמנהל לטראמפ את הקמפיין אלה האנשים הקרובים אליו ביותר ואלה בדיוק האנשים שעוברים כעת בדיקת קורונה כדי להבין כמה רחבה ההתפרצות בבית הלבן. במקביל, הם צריכים לשנות את כל האסטרטגיה ולהבין איך חודש לפני הבחירות אפשר לשרוד את הנגיף – בריאותית וגם פוליטית.
בינתיים כל אירועי הקמפיין מוקפאים. טראמפ ומשפחתו משתתפים בשניים או שלושה אירועים בשבוע, טראמפ כבר חזר לעצרות הענק שלו ועכשיו הכול מקבל תפנית דרמטית והיערכות מחדש. האם טראמפ יספיק להחלים לפני כדי לחזור להצביע? האם המצביעים שבוחרים עוד קודם לתאריך הרשמי יושפעו מהפרסום הדרמטי? על השאלות האלה, שנוצרו אחרי "הפתעת אוקטובר" הלא מתוכננת – רק הזמן יענה.