גורמים בכירים בירושלים מעריכים שהערב (שלישי) המועמד הדמוקרטי, ג'ו ביידן יהיה מי שייבחר להיות הנשיא הבא של ארצות הברית. מבחינת הממשלה הנוכחית בישראל 4 שנות טראמפ היו יוצאות מן הכלל, גם בנושאים בקונצנזוס הישראלי כמו ההסכם עם האמירויות וההסכם עם אירן אבל גם בנושאים שקשורים בנתניהו שהקשר שלו עם טראמפ היה אחד הנשקים הפוליטיים העוצמתיים שיכולים להיות לראש ממשלה בישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הבחירות שמתקיימות בארה"ב כעת הן מהמשמעותיות ביותר בעולם כיוון שהן הראשונות שמתקיימות תחת "אפקט הקורונה". בכל רחבי העולם ובישראל הולכים להסתכל כיצד הבחירות מתנהלות וכיצד הקורונה משפיעה על הבוחרים. אחרי המשבר הכלכלי ב-2008 היה גל נרחב ששטף את העולם לכיוון הימין והשאלה היא האם הקורונה תעשה את ההפך.
דונלד טראמפ הולך להיות המנהיג הראשון בעולם שיתמודד מול מערכת בחירות בזמן מגפה, הבחירות הללו יראו עד כמה נזקי הקורונה פגעו בסיכויו להיבחר ואם הוא לא יעמוד באתגר הזה - יהיו לכך השלכות שילמדו גם בישראל.
ראש הממשלה ב-4 השנים האחרונות היה מזוהה לחלוטין עם מחנה טראמפ. השניים מדברים באותה שפה, מסמנים את אותם האויבים ואינטרסים ומבחינת נתניהו טראמפ בתור נשיא היה כוח עצום. מנהיגי העולם ידעו שכדי להגיע לבית הלבן צריך להתיידד עם נתניהו שיכול לפתוח את הדלתות בוושינגטון.
מצד שני, הזיהוי הכל כך מוחלט בין נתניהו לטראמפ יצרה לישראל בעיה קשה מול המפלגה הדמוקרטית. הקשר הזה פגע גם ביחסי ישראל ויהודי ארצות הברית, שמזוהים עם המפלגה הדמוקרטית. למרות זאת, אם ביידן ייכנס לבית הלבן זה לא אומר שבישראל צריכים להיכנס לכוננות ספיגה.
ארצות הברית ספגה מכה אנושה מהקורונה וככל הנראה הסכסוך הישראלי-פלסטיני לא יהיה בראש סדר העדיפויות של ארצות הברית. בנוסף, כהונת אובמה הוכיחה שנתניהו יודע להתמודד גם עם נשיא פחות אוהד והוא גם ידע לתעל את זה לצרכיו הפוליטיים.