הסקרים העדכניים הביאו את שני הצדדים, טראמפ בראש הרפובליקנים וביידן בראש הדמוקרטים, לטעון שאלו לטובתם, ומבשרים על ניצחון בבחירות לנשיאות ארה"ב שיתקיימו בעוד שבוע מהיום (שלישי). בטקסס, בה ישנו בדרך כלל פער גדול לטובת הרפובליקנים, מצביעים הסקרים על שוויון בין ביידן וטראמפ. בפלורידה נראית הובלה של 3% לטובת ביידן – מדינה שבה הנשיא חייב להשיג רוב כדי לנצח את המרוץ.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
יצאנו לבקר בפלורידה כדי להבין איך משפיעים האירועים הגדולים של מערכת הבחירות הנוכחית על המצביעים כולם, בדגש על אוכלוסיית הקשישים. אוכלוסייה שנפגעה קשה מהקורונה בארה"ב - ומאוד משמעותית עבור טראמפ בדרך אל הניצחון.
הקורונה הכתה קשה בפלורידה, שם אובחנו עד היום יותר מ-700 אלף חולים, ומניין הקורבנות עומד על 16 אלף בני אדם. בשיא, אובחנו במדינה 15 אלף חיוביים ביממה אחת. המשבר הבריאותי שטף את מערכת הבחירות הנוכחית, ועמד גם במרכז סדר היום במדינת המפתח שיכולה להכריע את הבחירות לנשיאות.
עבור אוכלוסייה אחת, ספציפית וקריטית בבחירות האלה, זה יכול להיות שינוי כיוון דרמטי. "אני אשמור עליכם, אני אגן עליכם", אמר הנשיא בעבר. "אלחם למענכם בכל גרם של אנרגיה ונחישות שיש בי" – אמר, ולא לגמרי קיים. כדי לשמוע מה חושבים הקשישים בפלורידה, כינסנו את הדיירים בבית האבות פאלאס לשיחה פוליטית.
חלקם החלטיים, וחלקם עדיין מתנדנדים. "התלבטתי מאוד למי להצביע בבחירות האלה", אמרה לנור סווימר, שמצביעה לטראמפ. "יש לי תחושה שההישגים של טראמפ הם לא מעטים. אף נשיא אחר לא השיג את מה שהוא השיג". מהצד השני של האולם – נשמעים גם קולות אחרים: "הוא לא מנהיג", אמרה בוני וייסמן. "הוא לא עשה דבר בעניין הנגיף. הוא כמו פרחח מפונק". גם ג'ו הונגר נשמע נחרץ למדי: "אני רואה בו אחראי באופן אישי למותם של 200 אלף איש, כי הוא מסרב לעשות דבר בעניין הנגיף, למרות שידע שזה הולך להיות אסון".
ביידן וטראמפ נמצאים בקרב חריף על קולות בני הגיל השלישי, שבפלורידה מהווים 20 אחוז מהאוכלוסייה, וייתכן שבניגוד לבחירות הקודמות - הפעם נחזה בנקמת הקשישים. טראמפ לא מפסיק לצחוק על גילו של ביידן, 78 - למרות שטראמפ בעצמו בן 74.
נתוני האבטלה בארה"ב מזנקים, כאשר 6.6 מיליון איש הגישו בקשה לדמי אבטלה רק בשבוע האחרון. אבל לא רק קורבנות המגפה והמחיר הכלכלי העסיקו את אמריקה בחודשים האחרונים. כשכולם עדיין שוהים בבתים ובסגר, פרצה המחאה החברתית הגדולה ביותר שהייתה כאן שנים שהחלה עם פרסום הסרטונים של רצח ג'ורג' פלויד וקיבלה את הסלוגן: "Black Lives Matter".
הסרטון של 8 הדקות ו-46 השניות שבהן נחנק למוות ג'ורג' פלויד, פתח מחדש את הפצע של הגזענות והיחס המפלה של המשטרה לקהילה השחורה שטרם הגליד. זה היה הסרטון האחרון בהצטברות של מקרי אלימות נוספים שתועדו ופורסמו.
בכנסייה בלב שכונה של קהילה שחורה גדולה בפלורידה, ערכו אירוע לחשיפת הכיתוב: "חיי שחורים אינם הפקר!" מתוך כוונה ישירה - לעודד הצבעה בבחירות. זאת, לאחר שב-2016 נרשמה ירידה בשיעורי ההצבעה בקרב שחורים, מגמה שכעת מנסים לשנות. עבור רבים, המאבק נגד הגזענות והעלאת שיעורי ההצבעה קשור גם למי שנמצא עכשיו בבית הלבן.
אבל דווקא בגלל המחאה הגדולה שהייתה בקיץ הזה ודווקא בגלל הקולות ברקע, נשמעים יותר ויותר קולות של שחורים מהצד השני. הם מביעים תמיכה פומבית בנשיא טראמפ, במפלגה הרפובליקנית, ומנסים להטות את התמיכה המסורתית של הקהילה השחורה במפלגה הדמוקרטית - בבחירה מחדש בטראמפ.