המרוץ לבית הלבן, שהפך להיות אחד הצמודים והפחות צפויים בתולדות הפוליטיקה האמריקנית, הופך לבלתי צפוי עוד יותר כשארצות הברית מתמודדת עם נזקי סופת העל - "סנדי".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ההצבעה עצמה עשויה להפוך לתהליך מאתגר, אבל הנשיא אובמה ויריבו הרפובליקני מיט רומני מתמודדים כבר עכשיו עם אתגרים לא פשוטים. הערב הודיע הבית הלבן כי אובמה ביטל כנס בחירות באוהיו - אחת ממדינות המפתח - שהיה אמור להיערך מחר וכי הוא יישאר בוושינגטון כדי להמשיך ולעקוב אחר פגיעת הסופה.
הנשיא הקפיא בימי הסופה את כל הפעילות הפוליטית שלו, והמאמץ האחרון לשכנע את הבוחרים המתנדנדים באסיפות ובאירועי בחירות צבעוניים הפך למסיבות עיתונאים מגומגמות שמנחות את תושבי המדינה כיצד עליהם לנהוג בזמן המשבר. שמונת הימים שהיו אמורים להיות מאבק אמוציונלי על ליבם של הבוחרים הפכו למבחן של מנהיגות בשעת משבר. פוליטיקה והאשמות בנושא הנאמנות לישראל ודיונים על התקציב נראים לא רלוונטיים היום והשיח רגוע בהרבה.
הרפובליקנים ממתינים לנפילה של הנשיא
שני המועמדים מבטיחים להניח בצד את חילוקי הדעות הפוליטיים ולהתרכז בהתמודדות עם תוצאות הסופה, אבל מאחורי הקלעים ורחוק מהמיקרופונים, פעילי המפלגות ממשיכים לעבור מדלת לדלת בניסיון לשכנע ולפקוד את הבוחרים.
אובמה ואנשי המפלגה הדמוקרטית מודאגים. על פי סקר מוקדם של "גאלופ", מיט רומני מצליח ליצור יתרון, וכך גם על פי ספירת קולות בהצבעה המוקדמת. עכשיו, כשהנשיא מטפל בנזקי הסופה, לא יהיו לו הכוחות והזמן כדי לנסות ולהלהיב את קהל המצביעים כפי שעשה בבחירות ב-2008. קשה לראות כיצד המצביעים ייצאו תחת נזקי סופת ההוריקן כדי לתמוך בנשיא גם הפעם.
הזדמנות להוכיח מנהיגות בשעת משבר
בהודעות בטוויטר ובלוגים של תומכי המפלגה הרפובליקנית אפילו מעבירים ביקורת שקטה על הנאום שנשא אובמה לקראת הסופה - במיוחד על העצה לתושבים למצוא פתרונות באתרי האינטרנט. "איך אני אמור להגיע לאינטרנט אם אין לי חשמל?", שאל תומך המפלגה בטוויטר .
"זה מצב מאוד לא צפוי שעשוי להתבטא בדרכים רבות. שני המועמדים יכולים להרוויח ולהפסיד. זו הסיבה ששני המועמדים מאוד זהירים עכשיו", אומר ג'וליאן זליזר , היסטוריון ומומחה פוליטי באוניברסיטת פרינסטון.
אנשי המפלגה הרפובליקנית, שנהנים ממומנטום, מודאגים שהסופה ונזקיה ישפרו את מצבו של אובמה שמקבל הזדמנות להוכיח מנהיגות בשעת משבר. הם ממתינים ל"נפילה" של הנשיא וזוכרים את התגובה האיטית של הנשיא בוש בשנת 2005 - בימי סופת ההוריקן "קתרינה".