זלנסקי בדרך לארה"ב: נשיא אוקראינה אישר הבוקר (רביעי) את הדיווח אתמול בארה"ב ואמר כי הוא נמצא בדרכו לארה"ב "לחזק את יכולות ההגנה של אוקראינה". הוא סיפר כי הוא וביידן יקיימו דיונים משותפים, והוסיף גם שהוא יישא דברים בקונגרס ויקיים שורה של פגישות מדיניות.
301 ימים לפלישה הרוסית לאוקראינה ב-24 בפברואר, זלנסקי יצא הלילה לראשונה משטחה של אוקראינה. אתמול דיווחו שורת כלי תקשורת בארה"ב על הביקור, שנשמר בסוד בשל החשש הביטחוני.
יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי שלחה מייל למחוקקים ובו הפצירה בהם לשוב לוושינגטון למושב מיוחד "למען התמקדות מיוחדת בדמוקרטיה". על פי הדיווחים, זלנסקי ישהה כמה שעות בלבד על הקרקע בוושינגטון, לפני שיחזור בחזרה לאוקראינה. עוד דווח כי הביקור של נשיא אוקראינה מגיע בעקבות הזמנה של ביידן ב-14 בדצמבר.
הביקור של זלנסקי מגיע על רקע הצבעת המחוקקים בארצות הברית על חבילת הוצאות לקראת סוף השנה, שמתוכה יוקצו 45 מיליארד דולר בסיוע חירום לאוקראינה.סוכנות הידיעות AP דיווחה כי חבילת הסיוע הצבאית שתעניק ארה"ב לאוקראינה בביקורו של זלנסקי תעמוד על 1.8 מיליארד דולרים.
המלחמה באוקראינה - סיקור N12
- זלנסקי בריאיון: "רוצה לנסוע לים ולשתות בירה קרה"
- אוקראינה מעלה הילוך - והפציצה יעדים רוסיים
- רוסיה מאשימה: אוקראינה תוקפת אזרחים בדונבאס
- הכוכבים הגדולים שעוזבים הכול - ועולים על מדים
אתמול דווח ברשת CNN כי ארה"ב החליטה סופית להעביר לאוקראינה סוללות הגנה אווירית מדגם פטריוט וכן ערכות JDAM לדיוק חימוש "טיפש" והפיכתו לחימוש מונחה. במקביל, הנשיא הצרפתי עמנואל מקרון הודיע כי צרפת תספק לאוקראינה בתחילת 2023 מערכות ארטילריה נוספות מדגם Ceasar, בקוטר 155 מ"מ.
אוקראינה מבקשת את מערכת הפטריוט כבר חודשים עקב מטחי הטילים הרוסיים האינטנסיביים המתמשכים, אולם האתגרים הלוגיסטיים באספקתה ובהפעלתה הם רבים. בניגוד למערכות הגנה אוויריות קטנות יותר, סוללות טילי פטריוט זקוקות לצוותים גדולים בהרבה, ודורשות עשרות כוח אדם כדי להפעיל אותן כראוי. האימונים לסוללות הללו נמשכים בדרך כלל מספר חודשים, תהליך שארצות הברית תבצע כעת.
אתמול, נשיא אוקראינה זלנסקי ערך ביקור חשאי בעיר באחמוט שבמחוז דונייצק, שלאורך השבועות האחרונים הפכה לחזית הלחימה העיקרית בין צבא אוקראינה וצבא רוסיה. עם ביקורו בבאחמוט, הגיע זלנסקי הכי קרוב שאפשר לחזית הלחימה נגד רוסיה – בעיר שמדי יום גובה את חייהם של מאות לוחמים משני הצדדים, וזכתה לכינוי "מטחנת הבשר" של המלחמה.