תם ולא נשלם. נשיא ארצות הברית ברק אובמה נאם אמש בבית הלבן והודיע באופן רשמי על סיום המבצע שהחל בפלישה האמריקנית לעירק בשנת 2003. יחד עם זאת צפויים להישאר בבגדד עוד עשרות אלפי לוחמים בכדי לעזור לצבא המקומי להבטיח את הסדר ברחובות לאחר יציאת הכוחות.
בנאום שנשא הכריז אובמה מעל הפודיום כי "המבצע שזכה לשם 'חופש עירקי' הסתיים, ושכעת העם העירקי הוא זה האחראי לביטחון מדינתו". אובמה הוסיף כי זו הייתה למעשה הבטחת הבחירות שלו כשהתמודד ב-2009 על הנשיאות.
"המלחמה בעירק גזלה סכומים ניכרים שהיו הכרחיים למשק האמריקני", אמר אובמה בהתייחסו לביקורת הרבה שהושמעה במדינה על התקציבים הגדולים שהופנו ללחימה. הנשיא האמריקני הודה לחיילים שהשתתפו במבצע במהלך שבע שנות הלחימה, אך ציין כי מבחינתו מדובר ב"טעות שהסתיימה" יותר מאשר "משימה שהושלמה". בנאום ששודר בשידור ישיר לכל העולם לא רצה אובמה להראות שארצות הברית תחת כהונתו ברחה מאחריות ואמר כי "ארצות הברית של אמריקה מתכוונת לשמר ולחזק את המנהיגות שלה גם במאה ה-21".
מאז פתחה ארצות הברית במבצע בעירק נהרגו בשורותיה למעלה מ-4,400 חיילים ועשרות אלפים נפצעו. "סיום המלחמה הזאת הוא לא רק אינטרס של עירק, אלא גם שלנו. ארצות הברית שילמה מחיר כבד כדי לשים את עתידה של עירק בידיהם של עמה" הדגיש אובמה.
האם לצבא העירקי יש סיכוי במקום בו האמריקנים נכשלו ?
עירק שנמצאת בלי ממשלה מסודרת , חצויה ומסוכסכת, לוקחת כעת את מושכות ההנהגה לידיה כאשר 50 אלף חיילים אמריקנים יישארו במדינה עד סוף השנה הבאה כדי לאמן ולייעץ לכוחות העיראקים.
בעירק עצמה עדיין נהרגים בכל שבוע עשרות אזרחים מפיגועי טרור אולם ראש הממשלה הנוכחי עדיין משדר אופטימיות. החשש העיקרי הוא מתוכניות שרוקמים בצידו המזרחי של הגבול, שם נמצאת הרפובליקה המוסלמית האיראנית .
כעת מתפנים האמריקנים לבעיות אחרות המחכות לפתרון מעבר לים, כשבראשן המשא ומתן לשלום בין ישראל לפלסטינים במזרח התיכון והמלחמה שממשיכה להסתבך באפגניסטן.