ישראל הציעה לשלם 6 מיליון דולר פיצוי למשפחות קורבנות "המרמרה" - כך אומר אחד מעורכי דינם של משפחות ההרוגים לסוכנות הידיעות "רויטרס".
על פי הדיווח, ישראל הציעה בחודש האחרון להעביר את הכסף לקרן יהודית בטורקיה - ומשם למשפחות ההרוגים. אחרי התשלום, ישראל הייתה אמורה להביע חרטה על האירוע, צעד אותו סירבה ירושלים לבצע בתוקף מאז התקרית, מה שהוביל להרעה נוספת ביחסים בין המדינות. לדברי עורך הדין, המשפחות - בתמיכת משרד החוץ הטורקי - סירבו להצעה הישראלית.
למרות הדיווחים, גורם ישראלי בכיר ציין כי ישראל הסכימה כבר בשנה שעברה לפצות את משפחות הקורבנות, ולא להביע התנצלות - אך מאז לא חידשה את ההצעה.
אחד מעורכי הדין שמייצגים את 465 הנוסעים ומשפחות ההרוגים במשט, סיפר כי ישראל פנתה אליו דרך שגריר באנקרה לפני כחודש, בניסיון להגיע להסדר. "אמרתי לשגריר כי אני לא חושב שההצעה נאותה או מוסרית, ודנתי בפרטיה עם המשתתפים במשט, שטענו גם הם שלא ניתן לקבל את ההצעה", הסביר עורך הדין.
גורמים במשרד החוץ הטורקי הסכימו עם ההחלטה שלא לקבל את ההצעה, לאחר שטענתם ירושלים היתה צריכה לפנות בצורה ישירה וללא מתווכים.
דיווח: טורקיה תתבע את אשכנזי
אתמול דיווח עיתון טורקי כי התובע הכללי בטורקיה מתכוון להגיש כתבי אישום נגד ארבעה בכירי צה"ל בעבר בהם הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי, בגין הריגת תשעה בני אדם במהלך מבצע ההשתלטות על ה"מרמרה". על פי הדיווח, בטורקיה מתכוונים להוציא נגד הארבעה צווי מעצר.
על פי הדיווח בעיתון הטורקי "סבאח", התובע הכללי באיסטנבול הוא שצריך לאשר את כתבי האישום נגד הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, ראש אמ"ן לשעבר עמוס ידלין, מפקד חיל הים לשעבר אליעזר מרום וראש להק מודיעין חיל האוויר לשעבר אבישי לוי.
אם יאושרו כתבי האישום, יבקשו התובעים לגזור על כל אחד מארבעת הבכירים שעמדו בצמרת מערכת הביטחון בזמן ההשתלטות, עשרה מאסרי עולם. כתב האישום נגד הארבעה כולל לא פחות מ-144 עמודים, ומתבסס על עדויות של 600 בני אדם, כש-490 מהם לקחו חלק במשט וקרוביהם של ההרוגים.