פחות מיממה לאחר הדיווחים על חיסולו של מפקד מערך הסייבר של אירן, מגיבים היום (ה') לראשונה גורמים רשמיים בצבא משמרות המהפכה למקרה וטוענים כי מדובר "בתקרית איומה" אך דוחים את הטענות כי מדובר בהתנקשות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אמש פרסם הטלגרף הבריטי כי מוג'טבה אחמדי, הקצין הבכיר ביותר במטה ללוחמת הסייבר של אירן, נמצא ללא רוח חיים באזור מיוער צפון מערבית לבירה טהרן. על פי הדיווח הוא נורה פעמיים בליבו על ידי גורם לא ידוע. "ראיתי שני פצעי ירי בחזהו, זה נראה שהוא נורה מטווח קצר באמצעות אקדח", צוטט עד ראייה שהיה במקום.
באתר אינטרנט אירני המופעל על ידי גורמים רשמיים במשמרות המהפכה, נכתבה ידיעה תחת הכותרת "הכחשת הטענה לחיסול אחד מבכירי הצבא". על פי אותה ידיעה - פרסום ממצאי החקירה יתבצעו דרך ערוצים רשמיים בלבד. "כל ספקלוציה לא תהיה ראויה עד לסיום החקירה הרשמית", נכתב באתר האינטרנט.
באחת מסוכנויות הידיעות האירניות התייחסו לראשונה למקרה, אך לא דחו על הסף את האפשרות כי מדובר בהתנקשות. "לאור המקרה המזעזע שבו היה מעורב בכיר בצבא משמרות המהפכה, הנושא נמצא תחת חקירה והסיבה למקרה ומניע של תוקף אפשרי לא ברורים", נכתב באתר האינטרנט.
בשנים האחרונות האשימו גורמים בישראל ובמערב את אירן בשורה של מתקפות סייבר נגד מטרות שונות ברחבי העולם. אך המערב לא נותר חייב, ועל פי דיווחים שונים, בפעולה מורכבת במיוחד נפגעו המערכות שמופעלות בכמה מאתרי הגרעין של הרפובליקה האסלאמית.
היסטוריה של חיסולים מיסתוריים
לא מדובר בפעם הראשונה שבה בכיר אירני מחוסל. מאז החלה המתיחות סביב סוגיית הגרעין האירני מצאו מספר מדענים בכירים את מותם בתקריות מיסתוריות. גורמים באירן ובמערב מיהרו כצפוי להפנות אצבע מאשימה לעבר המוסד הישראלי - דיווחים שעד כה נדחו בתוקף על ידי ישראל הרשמית.
המקרה האחרון והזכור ביותר אירע בחודש ינואר 2012, אז חוסל פרופסור באוניברסיטת טהרן לאחר שאדם רכוב על אופנוע הצמיד לרכבו פצצה. מאוחר יותר דווח כי האיש הוא למעשה מדען הגרעין מוסטפה אחמדי-רושאן, דבר שגרם לגורמים רשמיים בטהרן להאשים מיד את ישראל. "הציונים מעוניינים בעימות צבאי", אמרו אז בכירי הממשל.
חיסולו של הבכיר האירני מתרחש בשעה שהממשל בטהרן מנסה להציג עצמו כמתון מתמיד ואף משחרר הצהרות שיהיה מוכן לפתוח במשא ומתן להפסקת תוכנית הגרעין. בשבוע שעבר שוחחו לראשונה מאז 1979 נשיאי אירן וארה"ב בשיחת טלפון קצרה - שבה הביעו תקווה לפתוח לחידוש היחסים בין המדיניות, בהנחה שאירן אכן תוותר על שאיפותיה הצבאיות.