לאו סאל אומר שהוא אוהב את ננה אנאגסאקי, דמות במשחק "אהבה פלוס", בערכת המשחקים של נינטנדו. סאל, או כפי שהוא מכנה את עצמו בעולם הווירטואלי - סאל 9000, התחיל לשחק ב"אהבה פלוס" בספטמבר - והתאהב.  "ככל שאתה משחק יותר, כך היא דורשת יותר תשומת לב" הוא אומר.

כדי לטפח את מערכת היחסים עם חברתו הווירטואלית, סאל משחק בכל יום. הוא לוקח איתו את ננה לכל מקום. הם אפילו יצאו לחופשה עד לחופים של גוואן, "ממש" כמו בזוגיות אמיתית. לאחרונה הוא החליט להתחתן איתה ואלפים הגיעו לחגוג איתו את האירוע, חלקם וירטואלים, חלקם אמיתיים.

82394
הכלה הווירטואלית | צילום:

"אני מבין לחלוטין שזה משחק", אומר סאל, ומדגיש שאלו לא באמת נישואין חוקיים. "אני לא רוצה חברה אמיתית, אני רוצה רק את ננה עכשיו, היא טובה יותר מאישה אמיתית". סאל מוסיף שנישואיו עם ננה הם הצעד הבא במשחק המחשב.

סוציולוגים טוענים כי הטשטוש בין העולם האמיתי לעולם הווירטואלי פירושו פחות מגע אנושי - ושם מתחילה הסכנה. סביבת האינטרנט היפנית דילגה מעל עולם הרשתות החברתיות - פייסבוק, טוויטר או משחקי הרשת, ומערכות יחסים ונישואין הם חלק בלתי נפרד מהחיים בעולם הוירטואלי.

"המקרה של סאל 9000 הוא לא כל כך קיצוני", אומר הירושו אשזאקי, שמתמחה בהתמכרות למשחקי מחשב ואינטרנט. "רבים מהמתבגרים ביפן היום, לא יכולים להביע רגשות במציאות, רק בעולם הווירטואלי". לדברי המומחה, זו אופנה שלא מראה סימני האטה ונראה שכל העולם מרכז את חייו החברתיים ברשת ולא בסביבה אנושית.