נשיא ונצואלה, הוגו צ'אווז, הורה לצבא לצאת לשדות האורז במדינה ולפעול נגד חקלאים שמסרבים למכור את התוצרת החקלאית במחירים שנקבעו על ידי הממשל. צ'אווז אמר שהחקלאים מגזימים בדרישות שלהם, ושהוא לא מקבל את הסירוב למכור אורז במחירים הנמוכים עליהם החליט הממשל.
"הזהרנו את החקלאים שנלאים את התעשייה אם נגלה בעיות באספקת הגידולים", אמר צ'אווז. חלק מהתעשייה החקלאית בונצואלה נמצאת בבעלות אמריקנית, כמו חברת "קרגיל" או חברת המזון הגדולה בוונצואלה "פולאר". בשנה שעברה ממשלת ונצואלה השתלטה על נכסיה של חברת cemex, חברה מקסיקנית שעבדה בוונצואלה. ב-2007 ממשלתו של צ'אווז הלאימה את תעשיית הנפט העצומה.
במקביל לשליחת כוחות הצבא לשדות האורז, צ'אווז יצא בהצהרה טלוויזיונית לאזרחי המדינה ואמר שמגדלי האורז לא מוכנים למכור מוצרים במחירים הקבועים. "הממשל נועד להגן על העם, לא לדאוג לאינטרסים של העשירים", אני מחרים אותם, אין לי שום בעיה עם זה".
שר החקלאות במדינה אמר שכבר עכשיו הממשל השתלט על אחת מהחברות - "פרימור". במהלך 48 השעות הקרובות הממשל ימשיך לנסות ולהשתלט על עוד חברות. נציגי החקלאים במדינה אמרו לרשת הטלוויזיה הבריטית BBC, שצ'אווז מכריח אותם למכור את התוצרת במחירי הפסד .
החקלאים מזהירים שבעקבות מהלכיו של צ'אווז, עשוי להתפתח מצב בו יהיה חוסר בבשר, חלב וגידולים חקלאיים. האינפלציה בוונצואלה היא הגבוהה ביותר באמריקה הלטינית. חקלאים רבים, כמו סוחרים בשווקים מעדיפים למכור את הסחורה בשוק השחור ולא בשווקים המוכרזים.