אחרי לחץ ממושך של ישראל וארה"ב, האיחוד האירופי מתכוון להכניס את חיזבאללה לרשימת ארגוני הטרור. המהלך מגיע בעקבות בקשה רשמית של בריטניה להכניס את הארגון לרשימה השחורה. "אנו מקווים להגיע להחלטה עד סוף יוני", אמר דיפלומט בכיר לסוכנות הידיעות AFP. בתחילת החודש צפויה להיערך פגישה בנושא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפי הדיווח בסוכנות הידיעות הצרפתית בעוד בריטניה תומכת במהלך צרפת ואיטליה - מסויגות. צרפת טוענת כי צעד כזה עלול לגרום לחוסר יציבות בלבנון - שם חיזבאללה הוא חלק מהממשל. גם אנשי האו"ם שנמצאים בדרום לבנון יעמדו בסכנה, נטען בדיווח, במידה והארגון יוכרז כארגון טרור.
כיום הולנד היא היחידה רואה רשמית בחיזבאללה ארגון טרור. בבריטניה רק הזרוע הצבאית של הארגון הוצאה מהחוק, וחל איסור לארח את בכיריה או להעביר אליה תרומות וכספים. בחודש שעבר, בגלל מעורבותו של הארגון לטובת אסד בסוריה, גם בחריין הכריזה על חיזבאללה כארגון טרור והייתה למדינה הראשונה שעשתה זאת. בבחריין, מיעוט סוני שולט על רוב שיעי - והחיזבאללה הוא ארגון שיעי שנתמך על ידי איראן.
פרס: "הגיעה העת לקרוא לחיזבאללה בשמו"
בעקבות הפיגוע בבורגאס בקיץ האחרון גבר הלחץ מצד ישראל על האיחוד האירופי להכריז על חיזבאללה כארגון טרור בכל מדינות האיחוד. "נסראללה, העוטה גלימה דתית - דוחף את לבנון למלחמת דמים למרות שאין לה אויב", אמר אז הנשיא פרס וקרא: "הגיעה העת לקרוא לחיזבאללה בשמו - ארגון טרור רצחני".
הנשיא ציין כי כי לאחר שארה"ב ומדינות נוספות כבר הכירו בארגון השיעי כאחראי למספר רב של פעולות טרור, "הגיעה השעה שכל מדינות העולם, ובעיקר האיחוד האירופי יכניסו את חיזבאללה לרשימת ארגוני הטרור". קריאותיו לא נשמעו באירופה. ראש ממשלת בולגריה, מארין ריאקוב, הדגיש אחרי הפיגוע כי הוא מתנגד למהלך. "לא ניזום תהליך במסגרתו יוחרמו ארגונים או בני אדם", אמר ריאקוב.