שר החוץ הטורקי אחמט דבוטולו דוחה את הטענות כי טורקיה סייעה לישראל בתקיפה שהתבצעה לכאורה בסוריה ואומר כי מדובר בתעמולה שנועדה להשחיר את פניה של ארצו. לדבריו, טורקיה לא תעמוד מנגד אל מול פעולה ישראלית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"יש ניסיון ליצור את הרושם שטורקיה שיתפה פעולה עם ישראל", אמר דבוטולו במהלך מסיבת עיתונאים שקיים עם מקבילו האירני. "יש לנו בעיות עם סוריה, בעיות שמקורן בנושאים עקרוניים, אבל הרשו לי לומר זאת בבירור - הממשל הטורקי מעולם לא שיתף פעולה נגד מדינה מוסלמית, וגם לא יעשה זאת בעתיד".
על פי הדיווחים בכלי התקשורת הערבים, בסיס ההגנה האווירית הנמצא סמוך לעיר הנמל לטקיה הופץ מהים, כשיעד התקיפה היה ככל הנראה טילי SA-8 מתקדמים שהיו בו. גורם אמריקני בכיר טען כי ישראל היא שעומדת מאחורי הפעולה, אך בירושלים סירבו להתייחס לנושא. דיווחים נוספים גרסו כי טורקיה סייעה לישראל כשחשפה בפניה מידע מודיעיני רגיש.
"הדיווחים האלה הם ניסיון להטיל צל על הזכות של העם הסורי למאבק ועל הגישה של טורקיה לנושא", אמר דבוטולו. "זה לא בא בחשבון עבורנו להשתתף בפעולה כזאת". הוא הוסיף כי ארצו תאפשר פעולה ישראלית, אך הדגיש כי כלל לא התקבל אישור רשמי לתקיפה עד כה.
שעות ספורות לאחר הדיווח על הפיצוץ בבסיס ההגנה האווירית, ניתוח של המטרה סמוך לכפר סנוואבאר בצפון-מערב המדינה העלה כי מדובר במערכת נ"מ מתקדמת של טילי SA-8 מתוצרת רוסיה. בצילומי לווין של האתר שהותקף ניתן לראות את סוללות הנ"מ של מערך ההגנה הסורי מדגם "נייבה".
כמו כן נראית שם סוללת טילי SA-8 כולל מנ"א (מרכז ניהול אש), שבו מצוי מכ"ם הרכישה העוקב אחר המטרה ואנטנות שידור אותות הפיקוד והעקיבה אחר הטיל. סביב המנ"א ממוקמים משגרי הטילים - כשעל כל אחד מהם ארבעה טילים. לטיל המשופר טווח מקסימלי של 35 ק"מ והוא בעל ראש קרב במשקל 70 ק"ג.
מערכת הטילים "פצ'ורה-2" היא מערכת טילי קרקע-אוויר דו שלבית נייחת לגובה ולטווח בינוני מתוצרת רוסיה. מדובר במערכת משופרת של הדגם הוותיק SA-3, שפותחה ברוסיה בשנת 2000. גרסה זו היא תוצאה של שדרוג המערכות הקיימות ברוסיה, שהפכו למיושנות והוצאו משירות. המערכת היא בעלת טווח ארוך יותר, יכולת העסקה של מטרות מרובות ובעלת הסתברות להרג גבוה יותר. כמו כן, המשגר שלה הועבר למשאית - דבר ששיפר את ניידותה.