באירופה לא נרגעים מהמתקפה על שגרירות בריטניה בטהרן: צרפת החליטה להוריד את מספר הדיפלומטים בשגרירות הצרפתית בבירת אירן בעקבות הסתערות ההמון על מתחם השגרירות הבריטית בעיר - כך אומר היום דיפלומט צרפתי בכיר.

""זהו צעד זמני, ונעשה מתוך זהירות. הוא כולל חלק מהדיפלומטים, וכן את כל משפחות הנציגים הדיפלומטים העובדים בטהרן", אמר הגורם הצרפתי. "הם נקראו לעזוב את אירן בימים הקרובים".

בתוך כך, הבוקר התקבלו בטהרן אנשי השגרירות האירנית בבריטניה - שגורשו מהממלכה הבריטית בעקבות המתקפה. קבלת פנים חמה המתינה לדיפלומטים האירנים, בהשתתפות מאות בני אדם. "אתם גיבורים", הכריזו בקבלת הפנים בבירת הרפובליקה האסלאמית. סטודנטים רבים שהשתתפו בקבלת הפנים קראו לנתק את כל היחסים עם בריטניה בעקבות ההחלטה בלונדון לגרש את השגריר.

עם זאת, כלי תקשורת באירן דיווחו היום כי כוחות הביטחון הצליחו לעצור 12 בני אדם שהיו מעורבים, לכאורה, במהומות במתחם השגרירות. "החשודים הועברו לרשויות האכיפה והמשפט", אמר מפקד משטרת אירן אסמאעיל אהמדי מוקדם.

ההוכחה: בכירים אירנים פיקדו על הפריצה למתחם השגרירות

תמונות שפורסמו השבוע בכלי התקשורת הערביים מוכיחות כי גורמים רשמיים ברפובליקה האסלאמית היו מעורבים בניסיון ההשתלטות על מבנה שגרירות בריטניה בטהרן. בתמונות, בין היתר, תועד אחד מבכירי כוחות ה"בסיג'", מליציות חמושות בבגדים אזרחיים הכפופות ל"משמרות המהפכה" - כשהוא מפקח אישית על הניסיונות לפרוץ למתחם השגרירות.

נקדי בניסיון ההשתלטות (צילום: אל-ערביה)
נקדי בניסיון ההשתלטות | צילום: אל-ערביה

הבכיר, רזא נקדי, תועד במספר תמונות שונות בין ההמון הזועם שהתפרץ למתחם השגרירות בבירה האירנית ראשית השבוע. זאת ועוד, תועדו פעילים של יחידה מיוחדת הפועלת של "משמרות המהפכה", שהשתתפו בליבוי המהומות במתחם. בין הפעילים - גם שני בכירים בכוח "אל-קודס" של משמרות המהפכה - יחידת הכוחות המיוחדים האירניים הפועלת לרוב מחוץ לשטחי אירן ואחראית על הקשרים עם ארגון חיזבאללה.

מדובר למעשה בהוכחה חותכת לטענת בריטניה כי ההנחיה לפרוץ למתחם השגרירות הבריטית באה מהשלטונות. זאת, למרות ההכחשה הגורפת של הרפובליקה האסלאמית.

על פי הדיווחים בכלי התקשורת הערביים, התמונות ה"מפלילות" שודרו בשידור חי בכל כלי התקשורת הערביים והאירניים - אך מאז חל איסור מוחלט לשדר בשידור חוזר את התמונות בהן מתועדים הבכירים. עוד דווח כי הרחוב האירני הביע הסתייגות מניסיון ההשתלטות, ואף הביע חשש שהדבר יגביר את בידודה של אירן בקהילה הבינלאומית ויגביר את הטלת הסנקציות על המדינה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק