משטרת הודו הגישה כתב אישום בגין רצח ואונס נגד חמישה מבין ששת הגברים החשודים בביצוע האונס הקבוצתי בצעירה בניו דלהי, שגרם מאוחר יותר למותה ולזעזוע בלתי רגיל במדינה העצומה. במהלך הדיון בבית המשפט, הציג התובע המקומי את הראיות נגד הנאשמים וביקש מבית המשפט להטיל עליהם עונש מוות. שמו של החשוד השישי בפרשה, לא נכלל בכתב האישום הנוכחי שהוגש לבית המשפט, זאת מאחר והוא קטין. החשוד המצוי עדיין במעצר יישפט ככל הנראה בבית דין מיוחד מפאת גילו הצעיר.
ששת הגברים נעצרו והואשמו לאחר שתקפו לפני כשלושה שבועות את האישה ובן זוגה במהלך נסיעת אוטובוס. במהלך ההתעללות המזוויעה שנמשכה שעות, הם אנסו את הצעירה בת ה-23, הכו אותה קשות וגרמו לפציעתה האנושה. מספר ימים לאחר מכן היא מתה מפצעיה בבית החולים אליו הובהלה. המשפט בבירה נערך כשברקע, הפגנות המוניות שנמשכות מזה שבועות במחאה על יחס החברה ההודית לנשים ודרישה ממערכות המשפט בהודו להקשיח את הענישה במקרה של תקיפתן.
הודו מקימה ארבעה בתי משפט מיוחדים לפשעים נגד נשים
שר המשפטים ההודי, אלטמאס קאביר, הבהיר כי צריך לוודא שלמרות המחאה הציבורית הנוקבת, יזכו הנאשים למשפט צודק. "בואו לא נאבד את הקשר לעובדות, אדם נחשב חף מפשע עד שהוכח שהוא אשם", אמר השר שדאג לזירוז המשפט בעיקר בגלל לחץ ההמון.
עם זאת, במקביל להגשת כתב האישום, החל הממשל ההודי בניסיון לצמצום הפשיעה נגד נשים באמצעות הקמת ארבעה בתי משפט בבירה שידונו בפשיעה בתקיפות מיניות. בתי הדין יעסקו בתקים שהטיפול בהם "נמרח" עד כה במשך תקופות ארוכות במיוחד ואף הובילו ליצירת תדמית רעה למערכת המשפט בהודו. "בתי המשפט החדשים מספקים דין במהירות האפשרית, זה מסר שאנו מעבירים לחברה, אנו עומדים להתמודד עם הבעיה בצורה מאוד רצינית", אמר קאביר.
אחיה של האישה שנאנסה ונרצחה סיפר לסוכנות הידיעות "רויטרס" על המלחמה לקידום מעמד האישה במדינה. "הזעם בציבור מובן, סיפורה של אחותי צריך להביא לשיפור", הבהיר.
מנתוני מחקר שנאספו בעקבות הרצח והאונס עולה כי הודו היא אחת המדינות בעלות היחס הגרוע ביותר לנשים מבין 20 המדינות החזקות בעולם (ה-G20). על פי המחקר, מצבן של הנשים במדינה במצב כה רע, בין היתר בגלל המנהג של נישואי ילדים, התעללות, רצח והעדפת לידת בנים בקרב האוכלוסיה ההודית.