למרות שגורת הפנדה בת החודשיים אר.סי לא תציל לבדה את גזע הפנדה הנכחד, ההמלטה שלה ושל גורים נוספים בתקופה האחרונה עזרו להעלות את אוכלוסיית הפנדות בעולם לכמעט 300. לדעת המדענים מדובר בכמות מספקת לעצירת היכחדותו של האוצר הלאומי הסיני.
מטפלים ממכון המחקר לרביית הפנדות בסין הופקדו כעת על טיפול בחיות הקטנות, במטרה להביא אותם בבטחה לגיל הבגרות ולהכין את הדובים לחיים בטבע הפראי. "זה ממש כמו לדאוג לילדים, לכל אחד מהם יש אישית משלו, חלקם מוחצנים וחלקם ביישנים", מספרת אחת המטפלות.
אך אחת הבעיות המרכזיות של החיות הנדירות הגדלות בשבי, היא התרגלותם לחיים עם בני אדם ועם פנדות נוספות, זאת למרות שבטבע הפנדה היא חיה מתבודדת שתוקפת את אלו המנסים להתקרב אליה. למשל, דוב הפנדה סיאן סיאן ששוחרר לטבע ננשך למוות על ידי פנדות למרות שאומן לחיים בחופשי.
הצלחה כלכלית או כישלון מוסרי?
בנוסף, הפיתוי שמולו עומדת סין הוא עצום. התיירים מצטופפים ומוכנים לשלם מאה ליש"ט לאדם, , רק כדי לחבק דוב פנדה. על פי נתונים מסין במשך שעה, דובון בן שנה מכניס לממשלה הסינית קרוס ל- 10,000 ליש"ט.
במטרה להבטיח את הישמרות הגזע נלקחו דגימות הזרע מדובי הפנדה והן נשמרות בטמפרטורה של מינוס 200 מעלות. אבל הם לוקחים בחשבון שככל הנראה שאפילו התורם הפורה ביותר שלהם, דב במשקל של 250 ק"ג, לא ישרוד בטבע.
"אנחנו לא נשחרר אף אחד מהם בקרוב, בגלל שאנחנו לא יודעים איך לעשות את זה. עוד לא ראינו אף מקרה שהצליח, אין לנו שום ניסיון שניתן ללמוד ממנו", אמר אחד המדענים במכון המחקר. אך למרות שהמדע לא יכול להחזיר את הפנדה הענקית לטבע, ריבוי הלידות השנה, בהחלט הציל את הזן שכמעט ונכחד מהעולם.