האימאם חסאן חלאגומי מקדיש את חייו כדי לנסות ולגשר בין מחנות יריבים, במיוחד יריבים מדתות שונות. במשך שנים הוא מקדם הבנה, דו שיח והרמוניה ממסגד בשכונה ענייה בפרבר צפון מזרחי של פריז.
חלאגומי נועד ומתייעץ עם מנהיגים יהודים, מזמין אותם לביתו ומעודד צירים מכל הדתות לאמץ הרמוניה במקום שנאה.
היום האימאם, שמלאכתו זכתה לשבחים של מנהיגים דתיים ופוליטיים סביב העולם, פוחד לחייו. שוטרים מקיפים את ביתו. לאחר סדרת מפגשים שערך עם אנשי הקהילה היהודית בצרפת, הוא - וגם הם - קיבלו איומים על חייהם בהודעות אנונימיות בטלפון הנייד, בדואר ובעל-פה.
האימאם אומר שאפילו כמה מידידיו פנו אליו בימים האחרונים והזהירו אותו מכוונת מוסלמים קיצונים לחסל אותו. אנשי הקהילה שלו אמרו לו אחרי אותה פגישה עם מנהיגי הקהילה היהודית, שהוא הולך רחוק מדי. רכבו של האימאם הושחת והוצת בסוף השבוע. "זה מאוד קשה לעבוד על סובלנות בימים האלו, אבל צריך לעשות את זה", הוא אמר.
שעה שדיווחי הטלוויזיה הצרפתית מודיעים על יותר מ-1000 פלסטינים הרוגים בעזה, המדינה האירופית עם אחוז היהודים והמוסלמים הגדול ביותר מקבלת תזכורת - לעיתים אלימה, למציאות השבירה בשכונות הערים הגדולות בצרפת.
בקבוקי תבערה, צלבי קרס וכתובות נאצה הופיעו בשלושת השבועות האחרונים על מספר בתי כנסת בכמה ערים במדינה. עשרות מפגינים פלסטינים נעצרו אחרי הפגנות פרו פלסטיניות בהם הוצתו דגלי ישראל וארצות הברית. מאז ה-27 בדצמבר, תחילת הלחימה בעזה, נרשמו בצרפת 55 אירועים אנטישמים.
"העימות במזרח התיכון לא יוצר מתח חדש, הוא רק מעלה אותו על פני השטח", אמר דומיניק סופו, רכז המידע של ארגון נגד גזענות בצרפת. הוא מוסיף, "המתח נמצא כאן כבר זמן רב". סופו טוען שהמתיחות וחוסר המעורבות של בני המיעוטים בחברה הצרפתית הלבנה הקתולית, נובעת מחוסר הגמישות של הממשל להגדרות הזהות הצרפתית הלאומית.
ריצ'ארד פרסקואר מהקהילה היהודית בפריז אמר ש"האנטישמיות במאה ה-21 מגיע מפיהם של אימאמים קיצוניים שמטיפים לשנאה. לצערנו, חסאן חלאגומי הוא חריג שמעיד כרגע על הכלל".