דוח של הפורם הכלכלי העולמי WEF מדד ודירג את הפוטנציאל הכלכלי שמפיקות מדינות ברחבי העולם מתושביהן. התוצאות מציבות את מדינות אירופה בראש, כשסינגפור וקנדה הן שתי המדינות היחידות לא מהיבשת - שהתברגו לעשירייה הראשונה. ישראל דורגה במקום ה-25 ברשימה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הדוח מתבסס על בחינת המצב הנוכחי בעולם, תוך התמקדות בשינויים בכוח העבודה ושינויים דמוגרפיים, הכוללים עלייה בתוחלת החיים ברוב מדינות העולם ואבטלת צעירים. הדוח מרכז נתונים מ-122 מדינות ברחבי העולם ומדרג את מערכות הממשל שלהן ובהן אכיפת החוק והמסגרות החברתיות.
התוצאות לא מפתיעות - שמונה מתוך עשר המדינות שנמצאות בראש הרשימה הן מדינות אירופאיות. שוויץ ראשונה, פינלנד במקום השני וסינגפור (האסייאתית היחידה בעשירייה) שלישית. הולנד, שוודיה, גרמניה, נורווגיה, בריטניה, דנמרק וקנדה סוגרות את העשירייה הפותחת. קנדה מדורגת הכי גבוהה במדינות אמריקה, במיוחד בגלל החינוך.
ישראל - מקום 27 בתחום החינוך
למרות שקיבלה ניקוד גבוה על מספר המשרות ואפשרויות התעסוקה, ארה"ב הוצבה במקום ה-16 - בגלל תנאי בריאות ורווחה ירודים. את המזרח התיכון מייצגות קטאר, במקום ה-18, איחוד האמירויות במקום ה-24 וישראל מיד אחריה במקום ה-25.
על פי החוקרים ישראל דורגה במקום ה-27 בתחום החינוך, ובתחום הבריאות הגענו למקום ה-29 בעולם. בנוגע לתעסוקה ומקומות עבודה, הוצבה ישראל במקום ה-20 בעולם. "המפתח לעתיד של כל מדינה נמצא בכישרון, הכישורים והיכולות של תושביה", כתב מחבר הדוח, קלאוס שצ'וואב. "על ידי מתן מסגרת ברורה לדירוג ההון האנושי, הדוח מדגיש את המדיניות של חלק מהמדינות בנושאי החינוך, הבריאות, התעסוקה והרווחה".