על רקע הסכם המעצמות עם אירן וההקלה בסנקציות המוטלות על המדינה, נפגש הבוקר (א') מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי עם שר החוץ האירני מוחמד זאריף בשולי הוועידה הביטחונית המתקיימת במינכן. קרי הדגיש בפניו את חשיבות המגעים לפתרון סוגיית הגרעין, אך הבהיר כי בשלב זה אין בכוונת ארה"ב להסיר את ההגבלות הכלכליות על אירן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהודעה מטעם מחלקת המדינה האמריקנית נמסר כי "מזכיר המדינה חזר על החשיבות של קיום משא ומתן בתום לב עבור שני הצדדים ועל כך שאירן תפעל על פי התחייבויותיה. הוא גם הבהיר שארה"ב תמשיך לאכוף את הסנקציות הקיימות".
הלילה התראיין שר החוץ האירני לכלי התקשורת הרבים בוועידה, והבהיר פעם נוספת כי ארצו לא תוותר על צנטריפוגות המחקר, על אף החששות במערב מפעולות הגרעין. במקביל, דיווח סגנו של זריף, עבאס אראג'צי, על העברת כספים ראשונה לאירן במסגרת ההקלה בסנקציות לאחר החתימה על הסכם הגרעין.
"אנחנו הולכים לדון בהיבטים שונים של הסכם הגרעין, ואני לא חושב שלטכנולוגיה או מדע יש קשר לפירוק נשק", אמר זריף בהתייחסות לצנטריפוגות המשמשות להעשרת אורניום, בשיחה עם עיתונאים. "זוהי רק התחלת המגעים, שאני מעריך שלא ייגמרו במהירות. לא יהיה קשה להגיע להסכם בהנחה שיש רצון טוב מכל הצדדים".
במקביל לדברים הללו, אומר נשיא אירן חסן רוחאני כי הכעס שעולה מישראל ומארה"ב לנוכח ההסכם מדגיש את הצלחת המדינה. "הבכי שלהם מראה עד כמה הצעדים האחרונים שלנו באו"ם ומול כלכלת העולם היו מוצלחים", אמר רוחאני בפרלמנט הפרסי.
מקיין: רוחאני מתגאה שהצליח להונות את המערב
הסנאטור הרפובליקני ג'ון מקיין שנמצא גם הוא בוועידה במינכן, התייחס להסכם בין הרפובליקה האסלאמית למעצמות, ואמר כי "אירן ידועה בהתנהלות המטעה שלה". לדבריו, רוחאני התרברב באזני אחד מאנשי התקשורת שלו כיצד הוא הצליח להונות את האמריקנים ואת שאר הנושאים ונותנים בעולם כאשר הוא כיהן בתפקיד.
בדברים שנשא בפני הקהל במינכן, טען הסנאטור הוותיק כי "הבניה ממשיכה בסביבה של המתקן למים כבדים בעראק. הצנטריפוגות, 19 אלף כאלה, ממשיכות להתקדם וזה הדבר החשוד ביותר לגבי שהושג. יש שלושה מרכיבים לנשק גרעני - ראשי הנפץ, מערכות השיגור והחומר עצמו. הם (האירנים) ממשיכים לרמות בנוגע לשני המרכיבים הראשונים בלי שום הפרעה".
לאחר השיחה בין קרי לזריף הדגישה שרת החוץ של האיחוד האירופי קתרין אשטון את חשיבות הדיאלוג בין הצדדים. "זה מהותי שהקהילה הבינלאומית מכינה את הקרקע לקראת שיחות בונות", אמרה. "אנו עובדים כדי לפתח גישה בונה".