הנשיא פוטין עם הנשיא המתנדנד אסד (צילום: AP)
פוטין ואסד, ארכיון | צילום: AP

לאחר שהצליחו לסכל מתקפה אמריקנית נגד משטרו של הנשיא הסורי אסד, מביעה היום (ה') רוסיה נכונות לסייע לשמור על אתרי הנשק הכימי - במידה והמשטר בדמשק אכן יחליט להיפטר באופן סופי מהמאגרים וממפעלים המשמשים אותו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

את ההצהרה הזו סיפק סגן שר החוץ הרוסי, סרגיי רייבקוב, במועצת הביטחון של האו"ם שפועלת, עד כה ללא הצלחה, לגיבוש החלטה בנוגע לנשק הכימי. החלטה שתהיה מקובלת גם על מדינות המערב וגם על רוסיה וסין - שתי מדינות שדחו עד כה כל ניסיון לפתור את הסוגיה באמצעות התערבות צבאית.

"אנחנו מוכנים לעזור לאבטח את המתקנים שבהם מבוצעות העבודות", הדגיש סגן השר שדבריו צוטטו בסוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס.

קורבנות תקיפה כימית נוספת (צילום: רויטרס)
המתקפה הכימית בסוריה, ארכיון | צילום: רויטרס

כזכור, לפני למעלה מחודש נהרגו כ-1,400 בני אדם במתקפה קטלנית בפרברי דמשק. התמונות שפורסמו זמן קצר לאחר מכן העלו סברה כי מדובר היה במתקפה כימית של הצבא הסורי נגד המורדים. משלחת פקחי האו"ם שנשלחה לאתר הוכיחה מעל לכל ספק כי אכן נעשה שימוש בנשק האסור על ידי הקהילה הבינלאומית, אך נציגי הארגון סירבו להפנות אצבע מאשימה כלפי המשטר הסורי.

במקביל, ניסה הנשיא האמריקני ברק אובמה לקדם התערבות צבאית במדינה בעקבות המקרה, אך הניסיון נכשל לאחר שעוד ועוד מדינות החלו לפרוש מהיוזמה האמריקנית. בשלב זה הבינו הרוסים כי הסדק שנוצר מאפשר להם לנסות למצוא פתרון דיפלומטי לסוגייה, וזה הגיע לאחר שהנשיא הסורי אסד הודה כי מאגר הנשק קיים בידיו והתחייב לפעול להשמדתו.