גם באירופה מודאגים מהמשבר הכלכלי: נשיא צרפת ניקולא סרקוזי מארח פגישה של מנהיגים אירופיים, בניסיון לאמוד עד כמה פגע המשבר הכלכלי החמור במערכת הבנקאות ביבשת, ולדון בפתרונות אפשריים.
הפגישה מתקיימת לאחר שאתמול אישר בית הנבחרים האמריקני את תכנית החירום להבראת הכלכלה, בשווי 700 מיליארד דולרים.
מעבר להצעת מילים מעודדות, הוועידה צפויה להתמקד בשאלה האם מדינות באיחוד האירופי מוכנות לעשות צעד דומה לזה של ארה"ב, אך לפני פתיחת הוועידה התגלו חילוקי דעות בנושא.
פרדריק אודי, אחד מראשי הבנקים הגדולים ביותר באירופה, אמר היום לעיתון הצרפתי "לה פאריזיאן" כי על הממשלות להתערב ולפתור את המשבר. "התערבות המדינות והבנקים המרכזיים היא הכרחית כדי להימנע מאפקט דומינו", כך אמר אודי, ראש הבנק הצרפתי "סוסייט ג'רנל".
גרמניה חזרה על התנגדותה לשימוש בכספי משלם המיסים כדי לסייע לבנקים לצאת מהמשבר. "אני לא חושב שזה מוצדק במצב הנוכחי לבקש מהמדינה להחזיר את האמון שהופר בעזרת כספי האזרחים", אמר שר האוצר של גרמניה, מייקל גלוס בראיון לעיתון הגרמני "אם סוטאנג".
לפגישה הוזמנו קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, ראש ממשלת איטליה סילביו ברלוסקוני וראש ממשלת בריטניה גורדון בראון לשיחות. גם חלק מנציגי הבנקים הגדולים באירופה צפויים להגיע לפגישה.
שרת האוצר של צרפת, כריסטין לאגארד, אמרה שהתכנית האמריקנית תחדיר מעט ביטחון למערכת, אך שללה אפשרות לתכנית אירופית דומה. "התשובה האירופית צריכה להיות מתואמת, בשיתוף פעולה וגמישה לחלוטין", אמרה.
בפינלנד ביקרו את הפגישה של סרקוזי בחריפות מפני שלא כל המדינות החברות באיחוז האירופי הוזמנו. "לדעתי זהו רעיון רע מאוד" אמר שר האוצר של פינלנד ג'ירקי קטיינן לסוכנות הידיעות המקומית. "האם המסר שייצא משם יהיה: 'הסכמנו על כך ואתם חייבים לקבל זאת'? בואו נקווה שלא".