איש עסקים אירני שנודע בשם "מר עלי", הוא זה שרכש את כרטיסי הטיסה בשביל שני נוסעים שהשתמשו בדרכונים מזויפים על המטוס הנעדר של החברה המלזית שעקבותיו אבדו. כעת הרשויות מנסות לאתר אותו. כך דווח היום (ב') ב"דיילי מייל" הבריטי. זמן קצר לאחר מכן דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס כי חוקרי האסון ציינו כי לא נמצאו ראיות למתקפת טרור.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הרשויות טרם הצליחו למצוא קצה חוט, למרות החיפושים הנרחבים שמתבצעים על ידי שישה חילות ים ועוד כלי טיס רבים. סוכנת נסיעות מתאילנד שמכרה את הכרטיסים עבור שני הנוסעים אמרה שהבחירה בקו הספציפי הזה הייתה "בשל מחירו הזול".
על פי הדיווח, איש העסקים האירני הוא זה שהתקשר אליה וביקש ממנה את הכרטיסים ב-1 במרס. היא רכשה עבורו את כרטיסי הטיסה, תחילה בחברות תעופה אחרות - אבל תוקפם פג ב-6 במרס - אז ביקש ממנה איש העסקים לכרטס אותם בשנית.
על רקע הדיווח הזה, חוקרי היעלמות המטוס המלזי כינסו מסיבת עיתונאים הבוקר (ב') בקואלה לומפור, והודיעו כי "לא ניתן לשלול את האפשרות של חטיפת המטוס". החוקרים ציינו כי בניגוד לחלק מהדיווחים, לא נמצאו שרידים של המטוס בשלב הזה.
במסיבות העיתונאים נחשף כי חמישה נוסעים רשומים לא עלו על הטיסה, והמזוודות שלהם הורדו מהמטוס. ייתכן כי יש לכך קשר לדרכונים המזויפים, וכל כיווני החקירה נבדקים בשלב זה.
יעלון רמז למעורבות אירן באסון
שר הביטחון משה (בוגי) יעלון רמז מוקדם יותר למעורבותה של הרפובליקה האסלאמית באירוע. "המשטר הזה משתמש גם בדרכים דיפלומטיות כדי להביא חומרי נפץ לשגרירויות שלו באסיה ובדרום אמריקה, ללא שום קשר לישראל", אמר בדבריו באירוע חשיפת מטען הנשק בנמל אילת.
"מה שאנו רואים כאן זו עוד דוגמה לעובדה שהמשטר האירני הוא למעשה יצואן הטרור הגדול ביותר בעולם", המשיך. "אין סכסוך במזרח התיכון שהמשטר הזה אינו מזין אותו בנשק או תחמושת, בכסף או בידע של טרור. מאפגניסטן, דרך בחריין, תימן, סוריה, לבנון ובמקרה הזה רצועת עזה".
פעילי טרור "העלימו" המטוס?
באינטרפול ממשיכים לבדוק את האפשרות כי פעילי טרור הם ש"העלימו" את המטוס ואולי גרמו להתרסקותו. החשש התגבר במיוחד לאור הפרסומים על שני נוסעים שהשתמשו בדרכונים מזויפים של אזרחי איטליה ואוסטריה. האזרחים שדרכוניהם נגנבו, דיווחו שלשום כי הם חיים ובריאים - למרות ששמותיהם הופיעו ברשימת הנוסעים.
על פי הדיווחים, שני הנוסעים המסתוריים צולמו בשעה שעלו למטוס. הנוסעים בעלי הזהות המזויפת השתמשו במטבע התאילנדי - הבאט - כדי לרכוש את הכרטיסים ב-6 במרס ביום שלפני הטיסה. השניים היו אמורים להמשיך לאמסטרדם ומשם אחד לפרנקפורט והשני קופנהאגן.
יממה אחרי שנעלם, עולים עוד ועוד סימני שאלה סביב תעלומת הטיסה המלזית שנעלמה עם 239 נוסעיה. אחד מאותם סימני שאלה עלה כאשר אחות של אחד מהנוסעים מטיסה MH370 התקשרה לאחיה בשידור חי בטלוויזיה הסינית. בצד השני, במפתיע, נשמע צליל שמעיד על קבלת השיחה, בניגוד לצליל של מספר לא זמין כפי שהיה מצופה. עם זאת, לא התקבלה תשובה בצד השני ולבסוף השיחה נותקה.