זיכויו המוחלט של השוטר ג'ורג' צימרמן מאשמת רצח הנער האפרו-אמריקני טרייוון מרטין לפני כשנה, עוררה הפגנות מחאה ברחבי ארצות הברית. ההפגנות היו שקטות בעיקרן, אך בעיר אוקלנד שבקליפורניה, המדינה בה בוצע הירי, החלו המהומות להפוך לאלימות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
משטרת אוקלנד דיווחה על כמאה מפגינים שהחלו את האירועים האלימים, שכללו ניפוץ חלונות והצתת שריפות ברחובות תוך שריפת את דגלי ארה"ב וקליפורניה. התקשורת המקומית דיווחה בנוסף, כי המפגינים השחיתו ניידת משטרה שהגיעה למקום, ונבלמו רק לאחר שהשוטרים עמדו ברחוב כמחסום אנושי.
על רקע ההפגנות ההולכות ונעשות אלימות, צימרמן שיצא מבית המשפט כאדם חופשי, מסתתר מאז שחרורו בדירת מסתור מחשש כי המוחים על זיכויו ינסו לקחת את החוק לידיהם - זאת לאחר שבזמן הקצר מאז מתן גזר הדין, הוא ובני משפחתו כבר קיבלו איומים על חייהם.
נשיא ארצות הברית ברק אובמה, הנשיא האפרו-אמריקני הראשון שהתבטא בעבר נגד הרצח שנחשב בתחילה כמעשה על רקע גזעני, קרא אתמול למפגינים ולאזרחים כולם לנהוג באיפוק ולשמור על רוגע.
אובמה: "טרגדיה לאמריקה כולה"
בהצהרה שפרסם הנשיא הוא אמר כי מותו של הנער טרייוון מרטין הוא "טרגדיה לאמריקה כולה", אך ביקש מהציבור לכבד את החלטת בית המשפט. אובמה הוסיף ואמר כי בשעה זו על כל אמריקני לשאול את עצמו האם הוא עושה כל שביכולתו כדי להילחם באלימות ובשימוש בנשק.
בחודש פברואר 2012 ירה ג'ורג' צימרמן, מתנדב במשמר האזרחי, במרטין בן ה-17, שלא היה חמוש. צימרמן טען שפעל מתוך הגנה עצמית ומתוך חשש שמרטין יפעל בצורה אלימה או פושעת. מרטין לבש באותה עת קפוצ'ון אשר כיסה את רוב ראשו, ומותו עורר דיון בנושא החשש הסטריאוטיפי מאלימותם של גברים אפרו-אמריקנים.
חבר המושבעים במשפט, שהורכב משש נשים, דן במשך יומיים בהחלטתו עד להודעה על הזיכוי. אם צימרמן היה מורשע, ייתכן שהיה מרצה עונש מאסר של 30 שנה ואולי אף מאסר עולם. המשפט זכה לכותרות רבות, ואף הוגדר "משפט המאה" בשל ההשלכות האתניות והגזעיות שהוא טומן בחובו. בימים האחרונים שררו בארה"ב הערכות כי הקהילה האפרו-אמריקנית תמחה אם צימרמן יזוכה.