מהפכה בממלכה: מעמד הנשים יושווה למעמד הגברים בתור לרשת את כתר המלוכה הבריטי, בניגוד למסורת שרווחה מזה מאות שנים, בה ניתנה לגברים עדיפות בתור לכתר. משמעות השינוי היא שאם לוויליאם וקייט תיוולד בת בכורה, היא תירש את הכתר לפני אחיה הצעירים, אם ייוולדו. מי שיזם את הפנייה בנושא הם הזוג הצעיר.
מלך או מלכת בריטניה עומד בראש חבר העמים הבריטי, ארגון של 16 מדינות שהיו חלק מהאימפריה הבריטית, ונכללות בו כמה מהמדינות הגדולות בעולם ביניהן הודו, קנדה ואוסטרליה. השבוע התכנסו ראשי מדינות חבר העמים באוסטרליה, ואישרו פה אחד את שינוי המסורת שרווחה יותר מ-300 שנים.
"הנשים השנה יכולות להיות מובילות של שינוי", אמרה בכנס המלכה אליזבת' השנייה. "עלינו לזכור כי הפוטנציאל של החברות שלנו עוד לא מומש במלואו, ועלינו למצוא דרכים להרשות לכל הבנות והנשים לקחת את חלקן המלא", הוסיפה המלכה, שמחזיקה בכתר המלוכה מזה 59 שנים.
לא צפויה מלכה נוספת בעתיד הקרוב
למרות השינוי, לא צפויה אישה נוספת להתמנות לתפקיד בעתיד הקרוב. יורש העצר הנוכחי הוא בנה הבכור של המלכה, הנסיך צ'ארלס, והשני בתור הוא נכדה - הנסיך וויליאם. גם השלישי בתור לכתר הוא גבר, אחיו הצעיר הנסיך הארי. רק במצב בו תיוולד בת בכורה לוויליאם וקייט, היא תירש את הכתר לאחר אביה.
ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון פעל עם ראשי מדינות חבר העמים ויזם את השינוי כדי למנוע משבר חוקתי אפשרי במצב בו תיוולד בת לוויליאם וקייט, תחזית אפשרית ביותר בעתיד הקרוב של הזוג הטרי. החוקים היו לא רלוונטיים והיה צריך לשנות אותם. "הרעיון שבן צעיר יהפוך למלך במקום בת מבוגרת יותר רק בגלל שהוא בן איננו מקובל יותר", אמר קמרון בכנס שאותו אירחה אישה אחרת - ראש ממשלת אוסטרליה ג'וליה גילארד.