נמשכת המתיחות בין וושינגטון למוסקבה: ארצות הברית הודיעה על החלטתה להגביר את נוכחותה הצבאית במזרח אירופה, בתגובה להשתלטות הרוסית על חצי האי קרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
נשיא ארצות הברית ברק אובמה הסביר כי מדובר במהלך סמלי, שנועד "להביע תמיכה במדינות נאט"ו הגבולות ברוסיה". סגן היועץ האמריקני לביטחון לאומי, בן רודס, הוסיף כי תגבור הכוחות האמריקני מצטרף למאמץ של כוחות נאט"ו להגביר את הנוכחות הצבאית בקרקע ובים במזרח אירופה.
רודס הדגיש כי היקף תגבור הכוחות האמריקני טרם הוחלט סופית וכי הנושא יידון בפגישת מדינות נאט"ו שתתקיים בשבוע הבא. לדבריו, עיקר תגבור הכוחות האמריקני ייעשה בפולין, אסטוניה, לטביה וליטא.
מדינות רבות במזרח אירופה, שהיו בעבר בשליטת ברית המועצות, הביעו בשבועות האחרונים חשש כבד מפני ניסיונות פלישה נוספים של הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין. נשיא מולדובה, הגובלת באוקראינה, הזהיר מפני ניסיון רוסי לספח את מחוז טרנסניסטריה - מחוז בדלני שמרבית תושבים הם ממוצא רוסי, בדומה לחצי האי קרים.
גם לגיאורגיה, שחולקת גבול עם רוסיה, יש סיבה טובה לדאגה: שש שנים לאחר המלחמה העקובה מדם בין שתי המדינות, ייתכן שמוסקבה ממקדת את תשומת הלב במחוזות הבדלניים אבחזיה ודרום אוסטיה, שגם בהם ישנה אוכלוסייה רוסית רבה.
גם בליטא, לטביה ואסטוניה - המדינות הבלטיות שבעבר היו חלק מברית המועצות ובהן תושבים רבים ממוצא רוסי - ישנו חשש ממשי מפני ניסיונות כיבוש רוסיים. ליטא גובלת בדרומה במובלעת קלינינגרד - שטח בשליטה רוסית מלאה.