ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע אתמול אופטימיות בנוגע לסיכויי הפלסטינים לקבל הכרה באו"ם ואמר כי בקשתם, שצפויה להיות מוגשת ביום שישי הקרוב - תיכשל. למרות דבריו של נתניהו על חוסר התמיכה של ארצות הברית וממשלות אחרות, סקר של ה-BBC מגלה שהעולם דווקא תומך בהקמת מדינה פלסטינית.
הסקר, שנערך ב-19 מדינות ברחבי העולם על ידי ה-BBC וGlobeScan-, מגלה ש-49% מתושבי העולם חושבים שיש להצביע בעד הבקשה. 21% בלבד טוענים שהממשלה שלהם צריכה להתנגד בהצבעה. בסקר השתתפו בסך הכל 20,466 בני אדם.
תומכת נלהבת: סין
כצפוי, הסקר הראה תמיכה חזקה בהכרזה פלסטינית במדינות מוסלמיות, אך תוצאותיו מראות שגם במדינות שבהן הייתה תנגדות חזקה להצעה, יותר אנשים הצביעו בעדה מאשר נגדה. תוצאה מפתיעה התקבלה בסין, שם 56% תומכים בהצעה לעומת רק 9% שהביעו התנגדות למהלך של הקמת מדינה פלסטינית.
כך לדוגמה, בארצות הברית והפיליפינים הצביעו 36% נגד ההחלטה. אולם 45% מהאמריקאים ו-56% מהפיליפינים תמכו בהכרזה. התמיכה הנמוכה ביותר הייתה מצד הודו, בה 32% מהאזרחים סבורים כי יש לתמוך בהכרזה פלסטינית על מדינה ו-25% חשבו שיש להתנגד לה. הודים רבים מתברר, עדיין מתלבטים בנושא.
מה חושבים על ההצעה במדינות אירופה?
התמיכה החזקה ביותר בהקמת מדינה פלסטינית נרשמה במצרים, שם 90% מהנשאלים הביעו עמדה תומכת במהלך הפלסטיני. 9% התנגדו לו. ומה קורה בטורקיה? 60% מהטורקים מצפים מארדואן להצביע בעד מדינה פלסטינית לעומת 19% מתנגדים.
דעת הקהל בשלוש מדינות גדולות באירופה מראה כי גם שם יש תמיכה גבוהה: צרפת עם 54% תמיכה ו-20% התנגדות, גרמניה עם 53% תמיכה לעומת 28% מתנגדים, ובריטניה, שם 53% בעד מדנה פלסטינית לעומת 26% מתנגדים.
הסקר נערך בחודשים יולי אוגוסט השנה ב-19 מדינות, במהלכם נערכו ראיונות פרונטאליים ושיחות טלפון עם הנסקרים. סטיית התקן של תוצאות המדגם הן 2.1% עד 3.5%.