הילרי קלינטון טוענת היום (א') שהיחס העולמי לישראל אינו הוגן. המנהיגה הדמוקרטית שעשויה להתמודד לנשיאות ארה"ב ב-2016 הבהירה בריאיון ל"אטלנטיק" שלישראל שמורה הזכות להגן על עצמה. "אני חושבת שישראל עשתה מה שהיא צריכה לעשות כדי להגן על עצמה מהרקטות", השיבה קלינטון לכתב העת. היא טענה שהדיווחים בתקשורת מוטים בגלל הסבל האזרחי ברצועת עזה והסבירה שהאחריות לאלימות היא של תנועת חמאס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
קלינטון העלתה סברה שהביקורת והדיווחים נגד ישראל, לעומת שחקנים אחרים בזירה הבינלאומית, עשויים להיות תוצאה של אנטישמיות. "אי אפשר לזלזל באנטישמיות, במיוחד לנוכח מה שקורה כיום באירופה", אמרה קלינטון. "יש יותר הפגנות נגד ישראל ובהיקפים גדולים לעומת הפגנות נגד רוסיה אחרי שזו כבשה חלק מאוקראינה, או סיוע לבדלנים שהפילו מטוס אזרחי".
על פעולות ארצה במסגרת המלחמה בטרור היא אמרה כי "גם אנחנו, שניסינו להיות זהירים ככל האפשר בפגיעה במטרות כדי למנוע פגיעה באזרחים, עדיין עשינו שגיאות. אפשר לראות תגובה בינלאומית רחבה מאוד נגד זכותה של ישראל להגן על עצמה ונגד הדרך שבה ישראל מגנה על עצמה. התגובה אינה במקומה ואינה הוגנת".
"מובן שיש מוסר כפול"
קלינטון אינה היחידה. ברט סטיבנס, עורך חדשות החוץ של הוול סטריט ג'ורנל, אמר: "כמה זה מוזר שהמדינה היהודית מעוררת גינויים כלל עולמיים שאנו לא שומעים במקרים אחרים. אולי הסיבה נמצאת בתופעה גזענית. העולם לא מגיב באותו אופן כאשר האדם שזורק את הפצצה או סוחט את ההדק הוא מוסלמי. בזמן שאנו מתרכזים במשבר הישראלי יש עימותים בפקיסטן, תימן, סוריה, ועדיין - היחס של העולם לישראל שונה לגמרי".
"מובן שיש מוסר כפול", אמר העיתונאי ג'פרי גולדברג שראיין את קלינטון ב"אטלנטיק" אמר על יחס התקשורת. "למעשה יש מוסר משולש או אפילו מרובע. ישראל מתמודדת עם מוסר בלתי אפשרי, ארצות הברית מתמודדת עם מוסר כמעט בלתי אפשרי, והפלסטינים והעולם הערבי לא עומדים בשום מבחן מוסר".
"מהלכים אמריקנים הביאו להרג של מאות אזרחים"
תקיפת המיליציות האסלאמיות הקיצוניות בצפון עירק הביאה את נשיא ארצות הברית ברק אובמה לאשר ביום חמישי תקיפה אווירית בצפון עירק נגד מוקדי הטרור במדינה. "הוריתי לצבא לבצע תקיפות נגד הטרוריסטים משורות דאעש", מסר אובמה. "אנו מוכנים לפעול אם כוחות הטרור יאיימו על הצוותים שלנו בכל רחבי עירק". ימים ספורים קודם לכן, כשנשאל במסיבת עיתונאים על המשבר ברצועת עזה, השיב אובמה: "אנו מסייעים ככל הניתן להגנת ישראל על תושביה. במקביל, אני רוצה להיות ברור: חייהם של אזרחים חפים מפשע הנקלעים לחילופי האש מכבידים על המצפון. אנו חייבים לעשות יותר כדי להגן עליהם".
בתקשורת האמריקנית והישראלית מצביעים על המתיחות בין ירושלים לוושינגטון מאז תחילת מבצע "צוק איתן". "אלו היחסים הגרועים ביותר שהיו בהיסטוריה בין מנהיג אמריקני ומנהיג ישראלי מאז ימי אייזנהאוור", אמר דיוויד גרגן מ-CNN, שהיה יועץ לנשיא. הטענה עלתה לאחר שוושינגטון האשימה את ישראל בהפגזת בית ספר של האו"ם בשטח הרצועה. דוברת מחלקת המדינה ג'יין סאקי תיארה את הפעולה כמזעזעת ומבישה: "כשיש מצב שבו מתים אזרחים חפים מפשע, ישראל צריכה לעשות יותר כדי לעמוד בסטנדרטים שהיא קבעה לעצמה".
על פי ה-CNN, גורמים ישראלים משווים שוב ושוב את הפעולות ברצועת עזה לאלו שארצות הברית ביצעה במסגרת המלחמה בטרור. "בשנים האחרונות כללו מהלכים אמריקנים נגד הטרור פעולות של מל"טים, שהביאו להרג של מאות אזרחים, כולל ילדים", ציין אהרון דוד מילר ששירת כיועץ תחת מספר נשיאים. "זהו טיעון לוגי מובן וישראל טוענת אותו שוב ושוב".