האם תסכימו לשלם 250 אלף דולר (כ-890 אלף שקל) בשביל להיות חצי שעה בחלל החיצון? מי שמוכן לשלם את הסכום הזה טוען כי מדובר בחוויה של פעם בחיים: "לראות את ספינת החלל כאן, זה גורם לשוק. היעד הוא לא העניין, העיקר הוא המסע עצמו", אומרת בעלת הכרטיס קרוליין פרילנד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
יותר מ-600 בני אדם נרשמו בתור כדי להיות טייסי החלל הראשונים, בטיסות שאותם מתוכננת להפעיל חברת וירג'ין. האחראי ליוזמה הוא המיליונר סר ריצ'ארד ברנסון, בעל תאגיד וירג'ין שמפעיל בין השאר כמה חברות תעופה ברחבי העולם. "אני חושב שזה תחילתו של מירוץ חדש לחלל. זה לא היה קל, לקח לנו חמש שנים יותר ממה שחשבנו שייקח לנו אבל לבסוף הם עשו את זה", הוא מחמיא לצוות שהכין את המעבורות. ברנסון טוען כי השיגור הראשון לחלל יתקיים בחודש הבא.
בניגוד לטיסה רגילה, לא באים לשדה התעופה שעתיים לפני ההמראה וטסים. התהליך לפני הטיסה יכלול שלושה ימים של אימונים ובדיקות רפואיות, ורק לאחריהן ממריאים: כמה שעות באוויר וכמה דקות נטולות משקל בחלל.
רק כמה רגעים בין הכוכבים
האם זה מסוכן? ברנסון כל כך בטוח בעצמו שהוא מתכוון לקחת לטיסת הניסיון הראשונה את שני ילדיו: "אנשים מסתכנים שהם עוזבים את הקרקע בכל מקרה, אבל אם אתה לא מסכן משהו, העולם נותר תקוע במקום" הוא אומר.
הטייס דיויד מקאי שישב ליד ההגאים קצת פחות נחוש מהבוס שלו: "אנחנו לא רוצים לדחוף ביותר מדי כוח, מהר מידי, זה יהיה נחמד שנהיה הראשונים שעושים את זה , אבל זה חשוב לעשות את זה נכון. מי שעושה את זה ראשון צריך לעשות את זה נכון".
ברנסון מסביר את השלבים במסע החלל שלו. "זה מתחיל במתן טעימה של החלל לאנשים, אחר כך נשלח אנשים לטיסה סביב העולם ואז נבנה בתי מלון בחלל". האם זה רק לעשירים? "בתחילה, אלו יהיו העשירים ביותר שישתמשו בזה, בעזרת האנשים העשירים האלה שמוכנים להיות חלוצים, בסופו של דבר מיליוני אנשים יוכלו להגיע לחלל".