ברוסיה נפתח היום (ה') כינוס עשרים המדינות המתועשות, ה-G-20, כשבמרכזו תגובת העולם למלחמת האזרחים בסוריה. בפתח הכינוס ביקש נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין לדחות את העיסוק בנושא הסורי. בעוד פוטין מעדיף לדחות הדיון בפומבי, דוברו הצהיר כי הראיות שבידי ארה"ב לתקיפה בנשק כימי בסוריה "רחוקות מלהיות משכנעות". במקביל דווח, כי ביום שני הקרוב צפוי שר החוץ הסורי להגיע למוסקבה ולהיפגש עם עמיתו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"התבקשתי על ידי רבים לכלול את סוריה בנושאים שעל סדר היום, אך אני מבקש שהמנהיגים יעברו על הנושאים המתוכננים ויחכו עד לארוחת הערב כדי לדבר על הקונפליקט בסוריה", אמר נשיא רוסיה.
דוברו של פוטין, דמיטרי פסקוב, אמר במקביל כי על ארה"ב לחכות לדוח של פקחי האו"ם בסוריה, לפני התערבות צבאית והוסיף כי הראיות שבידי וושינגטון אינן חזקות דין.
נשיא ארה"ב לא צפוי לפגוש בה באופן אישי את נשיא רוסיה. השניים קבעו להיפגש במהלך הוועידה בטרם התרחשה המתקפה הכימית בסוריה שגרמה למתיחות שיא ביניהם. עקב המתיחות, בבית הלבן ביטלו את הפגישה והשניים לא ייוועדו זה עם זה.
"יחסי רוסיה-ארה"ב זקוקים לאתחול מחדש"
בריאיון שהעניק לערוץ הטלוויזיה "RUSSIA TODAY" אמר דוברו של פוטין, כי היחסים בין ארה"ב לרוסיה עוברים קשיים לאחרונה והגיעו לשפל מזה שנים. לדבריו, יחסי המדינות זקוקים ל"אתחול מחדש".
מוקדם יותר נפגש אובמה עם ראש ממשלת יפן שינזו אבה בשולי הוועידה. נשיא ארה"ב אמר כי הוא מאמין שהשניים חולקים עמדה דומה לפיה השימוש בנשק כימי בסוריה היה הפרה של החוק הבינלאומי וחייבת לקבל תגובה.
"אני מצפה לקיים דיון מורחב אודות המצב בסוריה ואני חושב כי יש לנו הבנה משותפת שהשימוש בנשק כימי בסוריה הוא לא רק טרגדיה אלא הפרה של החוק הבינלאומי", אמר אובמה. ראש ממשלת יפן, שנמנע מלהתבטא בפומבי אודות עמדתה של יפן בנוגע ללחציו של אובמה לפעולה צבאית, אמר כי הוא מחכה לדיון עם נשיא ארה"ב כיצד לשפר את המצב בסוריה.
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל שבה ואמרה, כי ארצה לא תשתתף בפעולה צבאית נגד סוריה, אך מוכנה לספר סיוע הומנאיטרי ותמיכה פוליטית . "אני לא רואה כיצד נשיג הצהרה מאוחדת במועצת הביטחון", אמרה מרקל, "מה שיותר חשוב הוא מה שקורה עכשיו בקונפליקט בסוריה. יש מיליוני פליטים, ומאות אלפי קורבנות. המלחמה הזו צריכה להסתיים".