אובמה ממשיך במאמצים קדחתניים לאישור תקיפה בסוריה. הבית הלבן הודיע הערב (ה') כי נשיא ארה"ב ביטל את נסיעתו המתוכננת לקליפורניה בשבוע הבא. אובמה צפוי להישאר בוושינגטון כדי לעבוד על קידום הפתרון בסוריה, לפני ההצבעה בקונגרס שתיערך ביום שני הקרוב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בינתיים מנהיג הרוב בסנאט מפזר מסרים חיוביים ביחס לאישור המהלך בסוריה. עוזרו של הסנאטור הארי ריד אמר היום כי ישנה "אופטימיות זהירה" ביחס לאישורה של פעולה צבאית מוגבלת במהלך השבוע הבא.
בזירה הבינלאומית ארה"ב פחות אופטימית. שגרירת ארה"ב באו"ם, סמנתה פאוור, אמרה היום כי "אין דרך מעשית להתקדמות" במועצת הביטחון בנושא הסורי, כיוון שרוסיה מחזיקה בה כ"בת ערובה", בניסיון להגן על משטרו של אסד.
פאוור ציינה כי טיוטת הצעה שבריטניה הגישה לחמש המעצמות, שהן חברות קבועות במועצה, בשבוע שעבר הקוראת לתגובה למתקפה הכימית - נקברה ביעילות.
היום נפתחה בסנט פטרסבורג שברוסיה וועידת ה-G20 אליה הגיע גם נשיא ארה"ב. בפתח הוועידה הצהיר הנשיא המארח ולדימיר פוטין כי יש לדחות הדיון בנושא הסורי בוועידה. במקביל, אמר דוברו של פוטין כי הראיות הנמצאות בידי ארה"ב לשימוש בנשק כימי "רחוקות מלהיות משכנעות".
מנגד, נדמה כי סימנים של תמיכה מתחילים להתעורר מכיוון בריטניה - שעד כה הצהירה שלא תתמוך בפעולה צבאית. ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון אמר היום בראיון לרשת BBC כי לבריטניה יש ראיות חדשות לשימוש בנשק כימי בדמשק. "לאחרונה נבחנו במעבדות 'פורטון דאון' מספר דגימות שנלקחו מדמשק שמוכיחות שימוש בנשק כימי בפרבר בבירה", אמר קמרון בראיון מוועידת ה-G-20.
מקור בריטי אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי דגימות של אדמה וחלקי ביגוד שנלקחו מהאתר בו התבצעה לכאורה תקיפה בנשק כימי "הראו תוצאות חיוביות לנוזל סארין".
בראיון הדגיש ראש ממשלת בריטניה כי ארצו תוביל קריאה לפעולות נוספות בסיוע לפליטים ותדחוף לחידוש המאמצים הדיפלומטיים. קמרון הוסיף, כי הוא לוקח "אחריות אישית מלאה" על ההחלטה לכנס את הפרלמנט.
קצין בכיר בצי האמריקני: "המשחתות ערוכות"
טרם ההצבעה בקונגרס, אמר הערב קצין בכיר בצי האמריקני כי המשחתות המוצבות מול חופי סוריה ערוכות למגוון של פעולות נגד משטרו של אסד.
לדברי ראש אגף המבצעים של חיל הים האמריקני, האדמירל ג'ונתן גרינרט, המשחתות האמריקניות ערוכות ל"ספקטרום נרחב של פעולות נגד המשטר הסורי, כולל שיגור של טילי טומהוק לעבר מטרות בסוריה". עוד הוסיף כי המשחתות ערוכות גם לכל תרחיש של ניסיון נקמה מצד הסורים.
גרינרט התייחס גם לפן הכלכלי של תקיפה אמריקנית בסוריה, שצפויה להיות יקרה במיוחד. לדבריו, עלותו של כל טיל טומהוק שארה"ב תבחר לשגר לעבר סוריה נאמדת בכמיליון וחצי דולרים.