עוף צלוי, או בשמו התאילנדי "גאי יאנג", הוא מאכל פופולרי מאוד במדינה המרוחקת, אך כעת הופך למבוקש אפילו יותר. הסיבה: מסעדה קטנה הממוקמת כ-100 קילומטרים מבנגקוק, מכינה את העוף בצורה מקורית במיוחד - צלייה באמצעות השמש.
סילה סוזהראט, מבעלי המסעדה, החליט שעם או בלי קשר למגמה הירוקה המשתלטת על הגלובוס בשנים האחרונות, הוא נעזר בקרני השמש כדי להכין את המאכל המקומי: טבחי המסעדה משתמשים כעת ביותר מ-1,000 מראות כדי לצלות את העוף המוגש לסועדים.
"קודם בניתי את המשטח עם 600 מראות אבל גיליתי שאני לא יכול לצלות מהר מספיק וכשהיה מעונן אי אפשר היה לצלות כלום", מסביר סוזהראט, "לכן החלטתי לבנות משטח של 1,000 מראות שאיתו לוקח רק עשר דקות לצלות עוף שלם אחד".
חום של 200 מעלות
העופות שנפרסים על משטח המתכת מתחממים עד שהופכים לצלויים לחלוטין, כשהחום בתנור המאולתר מגיע עד ל-200 מעלות צלזיוס.
מעבר לתועלת הסביבתית מדובר גם בחסכון כספי לא מבוטל. בצלייה על הגריל משתמשים הטבחים במסעדה בכמויות פחם גדולות כדי לחמם ולהכין את העוף לאכילה. המחיר היומי שהוציאה המסעדה על הפחמים הגיע ל-250 בהט תאילנדים שהם שמונה דולרים, כסף שכעת נחסך לבעלי המסעדה.
סוזהראט מתעקש שהצלייה בעזרת המראות אינה גימיק, אבל הפרסום הנרחב לו זכה בעזרת הפרויקט המרשים בטוח לא מזיק לעסקים. כעת נותר לייחל גם לפלאפל סולארי אצלנו בישראל.